Nyitva: H-Cs: 8:00-20:00, P: 8:00-19:00, Szo: változó
Keresés

Letört fog? Van rá megoldás!

Véletlen baleset miatt sérült a metszőfoga? Vagy egy rossz harapás okozott kellemetlen pillanatokat? Ne halogassa a kezelést! Egy gyors beavatkozással megóvhatja a fog épen maradt részeit – akár baleset, akár szuvasodás miatt tört le.

A törött fog nem csak esztétikailag zavaró: a sérült fogrész érzékenyen reagálhat a hideg-meleg ételek fogyasztására, az időjárás-változásra, sőt, akár egy erőteljesebb levegővételre is. Annak érdekében, hogy a fog ne sérüljön tovább, érdemes az azonnali kezelés mellett dönteni.

Baleset miatt letört fog

Az elülső fogak gyakran esnek áldozatul egy rossz mozdulatnak: általában a metszőfogakból törik le kisebb-nagyobb darab. Ezeket élpótlással, direkt héjjal vagy koronával lehet pótolni. A kezelés módja minden esetben a sérülés mértékétől függ.

Minimális fogveszteség

Ha a fogból csak egy minimális rész hiányzik, az egy egyszerű töméssel pótolható. Amennyiben a fog több, mint a fele megmaradt, inlay-onlay betéttel vagy a fent említett direkt héj technikával korrigálható. Az inlay, onlay egy fogtechnikus által készített betét, amelyet a fogorvos ragaszt be. Ez keményebb és tartósabb, mint egy sima fogtömés.

Tekintse meg, hogyan varázsoljuk újjá fogait!

Bővebben

Súlyos fogveszteség

Ha a fog több, mint a fele hiányzik, az indirekt héj vagy korona mellett érdemes dönteni. A kerámia héj legnagyobb előnye, hogy nem kell a fogat lecsiszolni, eltávolítva ezzel rengeteg értékes foganyagot, csupán a fog látható, elülső felszínének megmunkálására van szükség. A fém vagy fémmentes koronák esetében gyakori, hogy a sérült fogat gyökérkezelni kell, majd esztétikus üvegost csappal megerősítve felépíteni.

Jelentős fogveszteség

Nagy fogkorona hiányoknál, de még egészséges gyökerek esetében a gyökércsatornát az idegek eltávolítása után centrálisan ki kell fúrni és egy, a gyökércsatornába helyezett csapos műcsonk segítségével helyre állítani. Ezt a gyökércsapos műcsonkot kell rögzíteni a gyökércsatornában, majd erre tetszés szerinti készíthető fém- vagy fémmentes korona. A modern technikáknak köszönhetően az új fog megkülönböztethetetlen lesz az eredetitől.

Szuvasodás miatt letört fog

A korán felismert szuvasodás egy- vagy többfelszínű fogtöméssel könnyen korrigálható, és akár évekig problémamentes maradhat. Amennyiben a szuvasodást nem vagy nem jól kezelték, előfordulhat, hogy a megterheléstől (pl. kemény ételek, foghoz koccanó üveg stb.) letörhet. Ez az elülső és a hátulsó fogakkal egyaránt megtörténhet. A kezelés módja minden esetben a sérülés mértékétől függ.

Letört a foga? Ne halogassa a kezelését! Kérjen időpontot online:

  Jelentkezzen be most a +36 70 381 5871 vagy +36 70 595 5524 számok valamelyikén, vagy kérjen visszahívást tőlünk online az alábbi adatok kitöltésével.


  KapcsolatfelvételHírlevélküldésKülönleges akció, ajanlat küldése

  Az adatvédelmi nyilatkozat itt ​olvasható.

  Fogászati ügyelet az Egressy Dentalban!

  Fáj a foga? Letört, begyulladt?

  Hívjon minket és akár még ma sorra kerülhet!

  +36 70 381 5871
  +3670 595 5524

  Célunk, hogy a felmerülő fogászati problémát lehetőség szerint azonnal megoldjuk, a kínzó fájdalomtól mielőbb megszabadítsuk Önt.

  Nálunk nincs sürgősségi felár és konzultációs díj, amennyiben a kezelés még aznap elkezdődik.

  Fogászati ügyeletünk minden hétköznap 8-20 óra között fogad pácienseket a szabad helyek függvényében.

  Előzetes bejelentkezés szükséges, így akár perceken belül sorra kerülhet.

  Rendelőnk előtt mindig talál parkolóhelyet is, amennyiben autóval érkezik. Az 1140-es övezetben munkanapokon 8–18 óra között fizetendő várakozási díj 265 forint/óra.