Nyitva: H-Cs: 8:00-20:00, P: 8:00-19:00, Szo: változó
Keresés

Előtte-utána: Letört koronák

Attila nyáron kereste fel a rendelőnket: korábban máshol készült koronái kiestek, csak a csonkok maradtak a helyükön. Esztétikus, mégis költséghatékony megoldást keresett problémájára.

Hogyan sikerült valóban élethű fogakat készíteni neki? Megmutatjuk!

Attila augusztusban kereste fel a rendelőnket. Meglévő koronái az öntött csapok rövidsége miatt kiestek. Attila számára fontos volt, hogy tartós megoldást keressen a problémájára. Szerette volna elkerülni a foghúzást, ezért Dr. Varga Péterrel arra törekedtek, hogy megőrizzék eredeti fogcsonkjait.

A doktor úr üvegszálas csapok behelyezését javasolta. Ez az újfajta technika csak gyökérkezelt fogaknál javasolt, ahol a fog koronai része olyan mértékben sérült, hogy azt nem lehet töméssel vagy egyszerű koronával helyreállítani. Az üvegszálas csapok – szemben a régi fém csapokkal – egy ülésben elkészíthetőek, nem kell hozzájuk lenyomatot venni, így jelentősen meggyorsítják a kezelési folyamatot. Nem elhanyagolható szempont, hogy az üvegszálas csapok fizikai tulajdonságai közelebb állnak a fogakéhoz, ezáltal kisebb az esélye a jövőbeli fogsérülésnek.

Erős tartás, esztétikus végeredmény

Mivel Attilának a fogcsonkja az íny felett helyezkedett el, így foggyökere ezzel a módszerrel megmenthető volt. Dr. Varga Péter az első ülésben egy fogszínű üvegszálas csappal megerősítette a foggyökeret, majd felépítette a fogcsonkot.

Az üvegszálas csap nagy előnye – szemben a szürke színű fém csapokkal – hogy teljesen esztétikus, cirkon korona alatt sem látszódik ki, így valóban élethű megoldások születhetnek vele. Attilának korábban fémkerámia koronái voltak, így a megerősített fogaira a tökéletes illeszkedés érdekében most is fémkerámia koronák készültek.

Letört fog problémával küzd?

  Jelentkezzen be most a +36 70 381 5871 vagy +36 70 595 5524 számok valamelyikén, vagy kérjen visszahívást tőlünk online az alábbi adatok kitöltésével.


  KapcsolatfelvételHírlevélküldésKülönleges akció, ajanlat küldése

  Az adatvédelmi nyilatkozat itt ​olvasható.

  Fogászati ügyelet az Egressy Dentalban!

  Fáj a foga? Letört, begyulladt?

  Hívjon minket és akár még ma sorra kerülhet!

  +36 70 381 5871
  +3670 595 5524

  Célunk, hogy a felmerülő fogászati problémát lehetőség szerint azonnal megoldjuk, a kínzó fájdalomtól mielőbb megszabadítsuk Önt.

  Nálunk nincs sürgősségi felár és konzultációs díj, amennyiben a kezelés még aznap elkezdődik.

  Fogászati ügyeletünk minden hétköznap 8-20 óra között fogad pácienseket a szabad helyek függvényében.

  Előzetes bejelentkezés szükséges, így akár perceken belül sorra kerülhet.

  Rendelőnk előtt mindig talál parkolóhelyet is, amennyiben autóval érkezik. Az 1140-es övezetben munkanapokon 8–18 óra között fizetendő várakozási díj 265 forint/óra.