Nyitva: H-Cs: 8:00-20:00, P: 8:00-19:00, Szo: változó
Keresés

Gyakori kérdések a porcelán héjról

A kerámia héj az egyik legnépszerűbb mosolyszépítő kezelés napjainkban. Az újfajta technológia eltér a korábban megszokott fogpótlási eljárásoktól, így sok kérdés merül fel vele kapcsolatban. Milyen esztétikai hibákat lehet vele korrigálni? Mennyi ideig tart a kezelés? Mennyire tartós?

 

A porcelán héj előnyeit ma már nem csak a sztárok élvezhetik. Rendelőnkben szinte mindennapossá váltak a héjkerámiával történő mosolyszépítések, egyre többen élnek a beavatkozás önbizalom-növelő hatásával. A konzultáció során sokszor ismétlődő kérdéseket gyűjtöttük egy csokorba.

Gyakran ismételt kérdések és válaszok a héjkerámiáról:

Milyen esztétikai hibákat lehet a porcelánkerámia héjjal korrigálni?
A porcelán héj számos problémára nyújt megoldást. Főként a frontfogaknál szokták alkalmazni: letört, elcsavarodott, repedt, sérült vagy esztétikailag zavaró eseteknél, például túl rövid fogaknál. Gyökérkezelés után is alkalmazható, amennyiben az elszíneződött fog belső fogfehérítéssel nem gyógyítható. A technológiát a fogszabályzás alternatívájaként is emlegetik, hiszen 1-2 ülés alatt tökéletesen egyenes fogsor érhető el vele.

A direkt héj vagy a fogszabályzó a megfelelőbb választás?
Fontos kiemelni, hogy a két beavatkozás nem egyenrangú. A kerámia héjnál a kusza, torlódott fogakat csak esztétikai szempontból szüntetjük meg. Fogszabályzás esetén a fogak elrendezése, egymáshoz való viszonya, a harapás stb. is változik.

Hány éves kortól ajánlott a porcelánhéj?
A kerámia héj 18 éves kortól ajánlott.

Mennyi ideig tart a kerámia héj felrakása?
A porcelán héj készítése általában két ülésben történik. Az első alkalommal a fog elülső oldalának megmunkálására van szükség. A csiszolás után következik a lenyomatvétel, amire a fogtechnikus elkészíti a porcelán héjat. Az első kezelés az ideiglenes héjak felrakásával végződik. Második alkalommal az elkészült héj kerül rögzítésre. Ez foganként kb. 40 percet vesz igénybe.

Mi a különbség az E.max és a gradia héj között?
A gradia héj kompozitból, azaz műanyagból készül. Nagy előnye, hogy puha, így nem koptatja a saját fogakat. Az E.max préskerámiával érhető el a legmagasabb esztétikai eredmény. A porcelánból készült héj rendkívül homogén, tartós és szép.

Mennyire tartós a porcelán héj?
A rendelőnkben-fogtechnikákon készülő porcelán héjakra 3 év garanciát vállalunk. Megfelelő szájhigiénia és rendszeres konzultáció mellett akár több évtizedig is élvezheti új mosolyát. Extrém mechanikai hatások esetén (pl. pisztácia-törés, fogcsikorgatás) ez az idő jelentősen csökkenhet.

Elszíneződhet-e a kerámia héj?
Gondos szájápolás mellett a héjak megőrzik eredeti színüket. Rossz szájhigiénia, illetve helytelen életmód hatására megjelenhet lepedék a fogpótláson, ám ez a fogkő-eltávolítás során eltávolítható.

Lehet-e fehéríteni a porcelán héjat?
A kerámia héj színe utólagosan fogfehérítő eljárással már nem módosítható.

Milyen hátránya van a porcelán héjnak?
A kerámia héj irreverzibilis folyamat, azaz nem visszafordítható. Bár a kezelésnél nem kell a fogakat lecsiszolni, eltávolítva ezzel rengeteg értékes foganyagot, ám a fog látható, elülső felszínének megmunkálására szükség van, ami a későbbiekben nem „növeszthető vissza”.

Milyen költségekkel jár egy héjkerámia?
Rendelőnkben kétféle anyagból készítünk kerámia héjat: gradiából  és porcelánból. Aktuális árainkat ide kattintva találja!

További kérdése van a porcelán héj technológiáról? Írjon nekünk:
  KapcsolatfelvételHírlevélküldésKülönleges akció, ajanlat küldése
  Az űrlap elküldésével elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot.
  Az adatvédelmi nyilatkozat itt ​olvasható.

  Fogászati ügyelet az Egressy Dentalban!

  Fáj a foga? Letört, begyulladt?

  Hívjon minket és akár még ma sorra kerülhet!

  +36 70 381 5871
  +3670 595 5524

  Célunk, hogy a felmerülő fogászati problémát lehetőség szerint azonnal megoldjuk, a kínzó fájdalomtól mielőbb megszabadítsuk Önt.

  Nálunk nincs sürgősségi felár és konzultációs díj, amennyiben a kezelés még aznap elkezdődik.

  Fogászati ügyeletünk minden hétköznap 8-20 óra között fogad pácienseket a szabad helyek függvényében.

  Előzetes bejelentkezés szükséges, így akár perceken belül sorra kerülhet.

  Rendelőnk előtt mindig talál parkolóhelyet is, amennyiben autóval érkezik. Az 1140-es övezetben munkanapokon 8–18 óra között fizetendő várakozási díj 265 forint/óra.