Nyitva: H-Cs: 8:00-20:00, P: 8:00-19:00, Szo: változó
Keresés

Porcelán héj vagy fogszabályozás? Akár mindkettő?

Fogászati héjA porcelán héjak és a fogszabályozás külön-külön vagy együtt is alkalmazható kezelések, melyek jelentős mértékben képesek javítani a mosolyod, és egy életre szóló esztétikai változást eredményeznek!

Fogaink külleme sokféleképpen eltérhet az áhítottól. Túl sárgák? Előre kiállnak? Hézagok vannak közöttük? Túl kicsik, keszekuszák, letöredezettek? Van megoldás!

Szabályos fogakat kerámia héjakkal – gyors megoldás, de kompromisszumokkal

A fogászati héjak vékony kerámia lemezek, amit fogtechnikus készít el, a kész munkát pedig a fogaink külső felszínére ragasztja. Héjak segítségével gyönyörű, hollywoodi mosolyokat lehet varázsolni, ráadásul a páciens megválaszthatja a fogszínt, és bizonyos keretek között dönthet a fogak méretéről, formájáról is. Héjak segítségével kisebb tengelyállásbeli problémák is kezelhetőek, bár ez már inkább a fogszabályozáshoz tartozó terület. A héjakkal való munka valójában mosolyszobrászat, amellyel igazán szép eredményeket lehet elérni. Mindezt ráadásul nagyjából két hét leforgása alatt, amely vonzó alternatívává teszi a köztudottan időigényes fogszabályozással szemben.

Mindennek azonban ára van.

A héjakhoz ugyanis a páciens saját foganyagából szükséges lecsiszolni egy réteget. Ez ugyan egy igen vékony réteg, ahhoz azonban elegendő, hogy a páciensnek innentől kezdve egész életében héjakat, vagy koronákat kelljen viselnie. Mivel héjak jellemzően fiatalabb életkorban készülnek a páciensek számára, számolni lehet azzal, hogy egy élet alatt 2-3 alkalommal cserélni kell a teljes szettet.

Szabályos fogak fogszabályzóval – időigényes, de biztonságos, és –ha jól csináljuk- örök

A fogszabályozás egészen más természetű kezelés. Első ránézésre a héjak tűnhetnek a komplexebb megoldásnak, hiszen míg héjakkal valamelyest lehetséges a fogakat „szabályozni”, fordított esetben a fogszabályozóval nem tudunk a fogak méretén és formáján változtatni.

Felmerülhet tehát a kérdés: Miért is válasszam a fogszabályzót, amikor héjakkal gyorsabban is elérhetem ugyanazt az eredményt?

  1. A fogszabályozás nem okoz visszafordíthatatlan foganyag-vesztést.
  2. A fogszabályozóval nem csupán esztétikai, de funkcionális problémák is kezelhetők.
  3. A megfelelő odafigyelés mellett a szép végeredmény mindaddig velünk marad, amíg a fogaink.
  4. Már elérhetők kényelmes, láthatatlan megoldások is, így a kezelések minden eddiginél diszkrétebben és kellemesebben zajlanak le.

Láthatatlan fogszabályzásSzabályos fogak fogszabályozóval és kerámia héjakkal kombinálva – talán a legjobb megoldás

A két módszer nem csupán alternatíva, hanem egymás kiegészítői is lehetnek. A fogszabályozás előkészíti, kedvezőbb pozícióba hozza a fogsort, a porcelán héjak pedig tökéletesítik a fogak esztétikáját.

Melyiket válasszam tehát?

Mind a héjak, mind a fogszabályozók lélegzetelállító módon átalakíthatják a mosolyodat, arcod karakterét. Fontos azonban, hogy tisztában legyél mindkét eljárás előnyeivel, hátrányaival, lehetőségeivel és korlátaival, hogy a lehető legjobb döntést hozhasd meg a szükséges kezelésről. Mivel minden eset más, ezért egyedi kezelési megfontolást igényel.
Mondd el fogorvosodnak, hogy mi az, ami zavar és egy egyedi, mindenre kiterjedő komplett kezelési tervet kapsz.

Fogászati ügyelet az Egressy Dentalban!

Fáj a foga? Letört, begyulladt?

Hívjon minket és akár még ma sorra kerülhet!

+36 70 381 5871
+3670 595 5524

Célunk, hogy a felmerülő fogászati problémát lehetőség szerint azonnal megoldjuk, a kínzó fájdalomtól mielőbb megszabadítsuk Önt.

Nálunk nincs sürgősségi felár és konzultációs díj, amennyiben a kezelés még aznap elkezdődik.

Fogászati ügyeletünk minden hétköznap 8-20 óra között fogad pácienseket a szabad helyek függvényében.

Előzetes bejelentkezés szükséges, így akár perceken belül sorra kerülhet.

Rendelőnk előtt mindig talál parkolóhelyet is, amennyiben autóval érkezik. Az 1140-es övezetben munkanapokon 8–18 óra között fizetendő várakozási díj 265 forint/óra.