Nyitva: H-Cs: 8:00-20:00, P: 8:00-19:00, Szo: változó

Milyen implantátumos fogpótlások vannak?

Foghiány pótlására többféle implantátumos megoldás létezik. A kiinduló állapot (hiányzó fogak száma, meglévő fogak épsége) nagyban befolyásolja, melyiket érdemes választani. Összegyűjtöttük a lehetséges opciókat.

Tévhit, hogy az implantátumra csak szóló korona, azaz egy fog készülhet. Nagyobb foghiány esetén is megoldást jelenthet a fogbeültetés, tartópillérként jó szolgálatot tehet. Teljes foghiány esetén pedig 2-4 implantátum beültetésével válhat rögzítetté a fogsor.

Implantátumra készülő fogpótlások típusai:

Korona

Ez az egyik legnépszerűbb implantátumra készülő fogpótlás típus. Baleset vagy betegség miatt elvesztett fog helyettesítésére szolgál. A beültetett implantátumra szóló (egyedülálló) korona készül. Kinézetre és érzésre is az eredeti foghoz hasonlít. Front régióban (első fogaknál) is használható.

Kinek javasolt?
Elsősorban azoknak érdemes választani, akik nem szeretnék az ép fogaikat lecsiszolni, hogy pótolják a foghiányukat.

Híd

Nagyobb foghiány (2-nél több fog) pótlásánál alkalmazható megoldás. Az ínybe 2 darab (szükség esetén több) implantátum kerül beültetésre, amelyek pillérfogként funkcionálnak. Erre készül el egy köztes taggal az implantátumos híd.

Kinek javasolt?
Ideális választás azoknak, akik nagyobb foghiánnyal rendelkeznek, és nem szeretnének részleges kivehető fogsort hordani.

Fogsor (overdenture)

A hagyományos fogsor rögzítésére alkalmazható implantátumos fogpótlás típus. Az ínybe 2-4 műfog kerül beültetésre, amelyek a fogsor elmozdulását a patentes rögzítőelemek segítségével tökéletesen megakadályozzák. A fogsor a tartóelemeknek köszönhetően stabil, ám szükség esetén kivehető (pl. tisztításkor).

Kinek ajánlott?
Azoknak javasolt, akik kényelmetlennek érzik a hagyományos fogsort, és szeretnének egy stabil megoldást, amely evés és beszéd közben sem mozog.

További kérdése lenne az implantátumra készülő fogpótlástípusokról? Írjon nekünk:
  KapcsolatfelvételHírlevélküldésKülönleges akció, ajanlat küldése
  Az űrlap elküldésével elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot.
  Az adatvédelmi nyilatkozat itt ​olvasható.

  További kérdése lenne az implantátumra készülő fogpótlástípusokról? Írjon nekünk:


   KapcsolatfelvételHírlevélküldésKülönleges akció, ajanlat küldése

   Az adatvédelmi nyilatkozat itt ​olvasható.