Nyitva: H-Cs: 8:00-20:00, P: 8:00-19:00, Szo: változó
Keresés

Mikor kezdődjön a fogszabályozás?

A fogszabályozás a legtöbb életkorban elkezdhető, ám nem mindegy, mikor és milyen technikával vágunk bele a kezeléssorozatba. Érdemes időben konzultálni a fogszabályozó szakorvossal, hogy gyors és költséghatékony megoldást találjunk a problémára. De mikor van itt az ideje?

Mikor érdemes fogszabályozó konzultációra menni? Segítünk a döntésben!

A fogszabályozás rendkívül bonyolult szakterület, nem véletlen, hogy a legtöbb fogszakorvos nem vállalkozik a kusza fogak kezelésére. A későn elkezdett kezelések miatt sokan lemaradnak az egyszerű és költséghatékony megoldásokról, amelyek a gyermek növekedésének kihasználásával még adottak lehettek volna.

A túl későn elkezdett kezelés nem csak anyagilag jelent hátrányt a családnak, amennyiben az arc és a csontok viszonya már kialakult, a csontos viszonyokat már nem lehet befolyásolni, ezért előfordulhat, hogy az eredmény nem lesz tartós vagy nem is megoldható műtét nélkül.

Mikor vagyunk „időben”?

Fogszabályozás konzultációra a fogváltás előtt vagy közben érdemes időpontot kérni, a gyermek 6 és 8 éves kora között. A lányok növekedési szakasza korábban befejeződik, mint a fiúké, így náluk a 7 éves kor az ideális. Speciális esetekben már 4-5 évesen is szükség lehet fogszabályozó kezelésre, hogy az állcsont a megfelelő módon és irányba fejlődjön (pl. felső állcsont szűkület).

Előfordulhat, hogy a fogszabályozó szakorvos későbbi időpontot javasol a kezelésekhez, pl. a fogváltás követően, ilyenkor érdemes betartani a javaslatot és időben megjelenni a kontroll dátumon, hogy valóban időben kezdődhessen a szépítő beavatkozás.

Fogszabályozó konzultációra lenne szüksége?

  Jelentkezzen be most a +36 70 381 5871 vagy +36 70 595 5524 számok valamelyikén, vagy kérjen visszahívást tőlünk online az alábbi adatok kitöltésével.


  KapcsolatfelvételHírlevélküldésKülönleges akció, ajanlat küldése

  Az adatvédelmi nyilatkozat itt ​olvasható.

  Fogászati ügyelet az Egressy Dentalban!

  Fáj a foga? Letört, begyulladt?

  Hívjon minket és akár még ma sorra kerülhet!

  +36 70 381 5871
  +3670 595 5524

  Célunk, hogy a felmerülő fogászati problémát lehetőség szerint azonnal megoldjuk, a kínzó fájdalomtól mielőbb megszabadítsuk Önt.

  Nálunk nincs sürgősségi felár és konzultációs díj, amennyiben a kezelés még aznap elkezdődik.

  Fogászati ügyeletünk minden hétköznap 8-20 óra között fogad pácienseket a szabad helyek függvényében.

  Előzetes bejelentkezés szükséges, így akár perceken belül sorra kerülhet.

  Rendelőnk előtt mindig talál parkolóhelyet is, amennyiben autóval érkezik. Az 1140-es övezetben munkanapokon 8–18 óra között fizetendő várakozási díj 265 forint/óra.