Nyitva: H-Cs: 8:00-20:00, P: 8:00-19:00, Szo: változó
Keresés

Mikor kezdődjön a fogszabályozás?

A fogszabályozás a legtöbb életkorban elkezdhető, ám nem mindegy, mikor és milyen technikával vágunk bele a kezeléssorozatba. Érdemes időben konzultálni a fogszabályozó szakorvossal, hogy gyors és költséghatékony megoldást találjunk a problémára. De mikor van itt az ideje?

Mikor érdemes fogszabályozó konzultációra menni? Segítünk a döntésben!

A fogszabályozás rendkívül bonyolult szakterület, nem véletlen, hogy a legtöbb fogszakorvos nem vállalkozik a kusza fogak kezelésére. A későn elkezdett kezelések miatt sokan lemaradnak az egyszerű és költséghatékony megoldásokról, amelyek a gyermek növekedésének kihasználásával még adottak lehettek volna.

A túl későn elkezdett kezelés nem csak anyagilag jelent hátrányt a családnak, amennyiben az arc és a csontok viszonya már kialakult, a csontos viszonyokat már nem lehet befolyásolni, ezért előfordulhat, hogy az eredmény nem lesz tartós vagy nem is megoldható műtét nélkül.

Mikor vagyunk „időben”?

Fogszabályozás konzultációra a fogváltás előtt vagy közben érdemes időpontot kérni, a gyermek 6 és 8 éves kora között. A lányok növekedési szakasza korábban befejeződik, mint a fiúké, így náluk a 7 éves kor az ideális. Speciális esetekben már 4-5 évesen is szükség lehet fogszabályozó kezelésre, hogy az állcsont a megfelelő módon és irányba fejlődjön (pl. felső állcsont szűkület).

Előfordulhat, hogy a fogszabályozó szakorvos későbbi időpontot javasol a kezelésekhez, pl. a fogváltás követően, ilyenkor érdemes betartani a javaslatot és időben megjelenni a kontroll dátumon, hogy valóban időben kezdődhessen a szépítő beavatkozás.

Fogszabályozó konzultációra lenne szüksége?

    Jelentkezzen be most a +36 70 381 5871 vagy +36 70 595 5524 számok valamelyikén, vagy kérjen visszahívást tőlünk online az alábbi adatok kitöltésével.






    KapcsolatfelvételHírlevélküldésKülönleges akció, ajanlat küldése

    Az adatvédelmi nyilatkozat itt ​olvasható.