Nyitva: H-Cs: 8:00-20:00, P: 8:00-19:00, Szo: változó
Keresés

Kinek van szüksége csontpótlásra?

Csontpótlás nem csak implantátumok behelyezése előtt történhet: esztétikai okok, illetve fogínysorvadás esetén is javasolt lehet. Hogyan történik a beavatkozás és kinek ajánlott? Összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket a csontpótlásról.

A csontmennyiség csökkenését okozhatja trauma, daganatok, ciszták, csontbetegségek, de akár foghiány is. A fog elvesztése után a csont sorvadni kezd, idővel elvékonyodik, és nem biztosít megfelelő alapot egy implantátumnak (foggyökér) vagy egy esztétikus fogpótlásnak.

A csontpótló műtét általában az implantátum beültetéshez szükséges csontágy kialakításakor ajánlott, de, használják implantátumot körülvevő csont megerősítésére, illetve a mozgó, sorvadt fogak újbóli rögzítésére is.

A szájsebészetben több évtizede alkalmazott eljárásnak köszönhetően egy olyan anyag kerül beültetésre, amely beépül a csontba, vagyis az érintett területen az eredetivel teljesen megegyező szerkezetű csont képződik. Ez főleg az elülső fogaknál fontos, ahol a fog körüli szövetek formáját is helyre lehet állítani. A csont pótlása, annak formája adja meg a fogat körülvevő íny domborulatát, kontúrját.

Mivel pótolják a csontot?

A csontpótló anyag kiválasztása sok tényezőtől függ. Vannak szintetikus és állati eredetű csontpótló anyagok, illetve bizonyos esetekben használható a páciens saját csontja is. Kisebb csonthiányok esetén csontpótló anyag javasolt, nagyobb mértékű csonthiány esetén a csontpótló anyag mellett saját vér, illetve saját csontforgács is alkalmazható.

Bár a saját csont általában gyorsabban beépül, ám a csontátültetés mindig nagyobb megterhelést jelent a szervezet számára, mint a csontpótló anyagok használata.

Mi a csontpótlás eredménye?

  • megfelelő terület az implantátum biztonságos befogadására
  • megfelelő szilárdság a hosszútávú, évtizedekig tartó viselésre, használatra
  • az arcüreg nem sérül az implantálás során
  • a beültetett foggyökér vagy a fogpótlás stabil és fix lesz, mert biztos, szilárd alapba kerül beültetésre

Hogyan történik a csontpótlás?

A csontpótló anyag bevitele/beültetése helyi érzéstelenítés mellett, ambulánsan történik. A műtétet szájsebész végzi, és kb. 30-60 percet vesz igénybe.

Csontpótlásra van szüksége? Kérjen időpontot konzultációra:






    KapcsolatfelvételHírlevélküldésKülönleges akció, ajanlat küldése

    Az adatvédelmi nyilatkozat itt ​olvasható.

    Csontpótlásra van szüksége? Kérjen időpontot konzultációra:









      KapcsolatfelvételHírlevélküldésKülönleges akció, ajanlat küldése

      Az adatvédelmi nyilatkozat itt ​olvasható.