Nyitva: H-Cs: 8:00-20:00, P: 8:00-19:00, Szo: változó
Keresés

Kinek van szüksége csontpótlásra?

Csontpótlás nem csak implantátumok behelyezése előtt történhet: esztétikai okok, illetve fogínysorvadás esetén is javasolt lehet. Hogyan történik a beavatkozás és kinek ajánlott? Összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket a csontpótlásról.

A csontmennyiség csökkenését okozhatja trauma, daganatok, ciszták, csontbetegségek, de akár foghiány is. A fog elvesztése után a csont sorvadni kezd, idővel elvékonyodik, és nem biztosít megfelelő alapot egy implantátumnak (foggyökér) vagy egy esztétikus fogpótlásnak.

A csontpótló műtét általában az implantátum beültetéshez szükséges csontágy kialakításakor ajánlott, de, használják implantátumot körülvevő csont megerősítésére, illetve a mozgó, sorvadt fogak újbóli rögzítésére is.

A szájsebészetben több évtizede alkalmazott eljárásnak köszönhetően egy olyan anyag kerül beültetésre, amely beépül a csontba, vagyis az érintett területen az eredetivel teljesen megegyező szerkezetű csont képződik. Ez főleg az elülső fogaknál fontos, ahol a fog körüli szövetek formáját is helyre lehet állítani. A csont pótlása, annak formája adja meg a fogat körülvevő íny domborulatát, kontúrját.

Mivel pótolják a csontot?

A csontpótló anyag kiválasztása sok tényezőtől függ. Vannak szintetikus és állati eredetű csontpótló anyagok, illetve bizonyos esetekben használható a páciens saját csontja is. Kisebb csonthiányok esetén csontpótló anyag javasolt, nagyobb mértékű csonthiány esetén a csontpótló anyag mellett saját vér, illetve saját csontforgács is alkalmazható.

Bár a saját csont általában gyorsabban beépül, ám a csontátültetés mindig nagyobb megterhelést jelent a szervezet számára, mint a csontpótló anyagok használata.

Mi a csontpótlás eredménye?

 • megfelelő terület az implantátum biztonságos befogadására
 • megfelelő szilárdság a hosszútávú, évtizedekig tartó viselésre, használatra
 • az arcüreg nem sérül az implantálás során
 • a beültetett foggyökér vagy a fogpótlás stabil és fix lesz, mert biztos, szilárd alapba kerül beültetésre

Hogyan történik a csontpótlás?

A csontpótló anyag bevitele/beültetése helyi érzéstelenítés mellett, ambulánsan történik. A műtétet szájsebész végzi, és kb. 30-60 percet vesz igénybe.

Csontpótlásra van szüksége? Kérjen időpontot konzultációra:


  KapcsolatfelvételHírlevélküldésKülönleges akció, ajanlat küldése

  Az adatvédelmi nyilatkozat itt ​olvasható.

  Csontpótlásra van szüksége? Kérjen időpontot konzultációra:

   KapcsolatfelvételHírlevélküldésKülönleges akció, ajanlat küldése

   Az adatvédelmi nyilatkozat itt ​olvasható.

   Fogászati ügyelet az Egressy Dentalban!

   Fáj a foga? Letört, begyulladt?

   Hívjon minket és akár még ma sorra kerülhet!

   +36 70 381 5871
   +3670 595 5524

   Célunk, hogy a felmerülő fogászati problémát lehetőség szerint azonnal megoldjuk, a kínzó fájdalomtól mielőbb megszabadítsuk Önt.

   Nálunk nincs sürgősségi felár és konzultációs díj, amennyiben a kezelés még aznap elkezdődik.

   Fogászati ügyeletünk minden hétköznap 8-20 óra között fogad pácienseket a szabad helyek függvényében.

   Előzetes bejelentkezés szükséges, így akár perceken belül sorra kerülhet.

   Rendelőnk előtt mindig talál parkolóhelyet is, amennyiben autóval érkezik. Az 1140-es övezetben munkanapokon 8–18 óra között fizetendő várakozási díj 265 forint/óra.