Nyitva: H-Cs: 8:00-20:00, P: 8:00-19:00, Szo: változó
Keresés

Góckutatás – Mikor érdemes?

Gócbetegség gyanúja merülhet fel, ha egy szervi panasz régóta fennáll, ám a közvetlen kiváltó okot nem lehet beazonosítani. A fájdalommentes fogászati góckutatás megoldást nyújthat a problémára.

Kinek és mikor érdemes kivizsgálást kérnie?

A góc a test valamely pontján megjelenő kórokozókból, baktériumokból alakul ki. Akkor érdemes gócbetegségre gyanakodni, ha a szervi panaszoknak nincs közvetlen kiváltó okuk. Ilyen lehet például a nem tisztázott eredetű ízületi gyulladás, vesegyulladás, izom, ideg vagy szemészeti gyulladások, kisebb görcsös állapotok, bőrgyógyászati problémák (foltos hajhullás, ekcémák).

A szervezetben megtalálható fogászati góc sokszor tünetmentes, nem jár fájdalommal, sem érzékenységgel. Amennyiben a panaszok hosszú kezelések mellett sem múlnak el, érdemes fogászati góckutatást kérni.

Fogászati gócot okozhatnak:

 • a rosszul gyökérkezelt, illetve szuvasodás vagy egyéb trauma következtében elhalt fogak,
 • a fogínygyulladás, fogkő,
 • fogágybetegség.

Góckutatás a fogászaton

A góckutatás az arc, a bőr és a nyirokcsomók vizsgálatával kezdődik. A szájüregi vizsgálatkor a fogorvos ellenőrzi a száj nyálkahártyáját, illetve a fogínyt, gyulladásos jelek után kutatva. A fogbelek egészségét ún. vitalitásvizsgálattal kell ellenőrizni, amely során az orvos egy hideg eszközt kocogtat a fogakhoz. Egészséges fog esetén hidegérzékenység lép fel, elhalt vagy sérült fogak esetén nincs hidegérzet.

A fogkő, ill. fogszuvasodás vizsgálata után minden esetben röntgent kell készíteni, amely egyértelműen megmutatja a szájban lévő, szabad szemmel nem látható elváltozásokat, valamint az elő nem tört fogakat (pl. bölcsességfog). A góckutatás teljesen fájdalommentes.

Góc kezelése

A góc hátterében álló problémákat minden esetben kezelni kell ahhoz, hogy a fennálló szervi probléma megszűnjön. Ez jelentheti a szuvas fogak tisztítását, tömését, az elhalt fogak gyökérkezelését vagy eltávolítását, a gyulladt részek orvoslását, valamint az elő nem tört fogak műtéti húzását. Sokszor egy fogkő-eltávolítás vagy kürettálás után is csökkennek vagy megszűnnek a régóta fennálló tünetek.

Fogászati gócra gyanakodik? Kérjen mihamarabb kivizsgálást!


  KapcsolatfelvételHírlevélküldésKülönleges akció, ajanlat küldése

  Az adatvédelmi nyilatkozat itt ​olvasható.

  Fogászati gócra gyanakodik? Kérjen mihamarabb kivizsgálást!

   KapcsolatfelvételHírlevélküldésKülönleges akció, ajanlat küldése

   Az adatvédelmi nyilatkozat itt ​olvasható.

   Fogászati ügyelet az Egressy Dentalban!

   Fáj a foga? Letört, begyulladt?

   Hívjon minket és akár még ma sorra kerülhet!

   +36 70 381 5871
   +3670 595 5524

   Célunk, hogy a felmerülő fogászati problémát lehetőség szerint azonnal megoldjuk, a kínzó fájdalomtól mielőbb megszabadítsuk Önt.

   Nálunk nincs sürgősségi felár és konzultációs díj, amennyiben a kezelés még aznap elkezdődik.

   Fogászati ügyeletünk minden hétköznap 8-20 óra között fogad pácienseket a szabad helyek függvényében.

   Előzetes bejelentkezés szükséges, így akár perceken belül sorra kerülhet.

   Rendelőnk előtt mindig talál parkolóhelyet is, amennyiben autóval érkezik. Az 1140-es övezetben munkanapokon 8–18 óra között fizetendő várakozási díj 265 forint/óra.