Nyitva: H-Cs: 8:00-20:00, P: 8:00-19:00, Szo: változó
Keresés

Kérdések és válaszok az implantálásról

Foghiánya van, ám a hagyományos fogpótlások nem nyújtanak tökéletes megoldást Önnek? Régóta tervezi implantátum beültetését, ezért szeretne minél többet megtudni a beavatkozásról? Összefoglaló cikkünkben választ kaphat minden fogbeültetéssel kapcsolatos kérdésére.

Ismerje meg a leggyakoribb kérdéseket és válaszokat, kattintson ide!

Az implantátumok megjelenése előtt a foghiány megszüntetéséhez a szomszédos fogakat is le kellett csiszolni, még akkor is, ha azok egészségesek voltak. A mai modern fogorvostudomány a normál fogpótlások egy alternatíváját kínálja Önnek: az extra tartós, biztosan rögzített implantátumokat.

A leggyakoribb kérdések és válaszok a fogbeültetéssel kapcsolatban:

Mik azok az implantátumok?
Az implantátumok, a hiányzó fogakat helyettesítik beleértve a fogak gyökerét is. A korábbi fogak helyére, az állkapocsban kerülnek elhelyezésre (implantálásra). A gyógyulási idő alatt a csont olyan mértékben benövi az implantátumot, hogy az biztosan fog rögzülni a csontban.

Miből készülnek az implantátumok?
Az általunk használt/javasolt Biomet3i és Alpha Bio implantátumokat biológiailag semleges titánötvözetből készítik, ezért sokkal keményebbek más implantátumoknál. A titánt elfogadja az emberi szervezet, ezért nem kerülhet sor kilökődésre a szervezetből az anyag fajtája miatt.

Mekkora egy implantátum?
A műtét során – esettől függően – 8,5-15mm hosszú, 3,25-6mm széles implantátumok kerülhetnek beültetésre.

Mennyi ideig tart egy fogbeültetés?
A beavatkozás kb. 1 órát vesz igénybe, és utóhatása egy foghúzáshoz hasonlítható. A gyógyulási idő általában 2-3 hónapig tart, mialatt az implantátumok a nyálkahártya (fogíny) alatt helyezkednek el, ami ebben az időben védi őket a terheléstől.

Egy ülésben hány implantátum ültethető be?
Az implantátumok száma nem kötött, a páciens tűrőképességétől függően 1-10 implantátum is beültethető egy ülésben. Rendelőnkben 5 db implantátum felett a műtéti árból kedvezményt biztosítunk.

Hogyan marad bent a csontban az implantátum?
Az implantátumok különleges formája biztosítja a tökéletes rögzülést közvetlenül az implantáció után (primer stabilitás) és óvja az állkapcsot rágás közben. A 3i implantátumok érdes felülettel rendelkeznek, ezáltal kedvezőbbek a feltételei az “új foggyökér” biztos gyógyulásának és rögzülésének a csontban. Az implantátum felülete speciálisan kezelt, így megfelelő csontminőség esetében a csontosodási idő csak 2 hónap.

Milyen esetekben használhatók az implantátumok?
Egy vagy több fog hiánya esetén ajánljuk implantátumok használatát. Teljes foghiánynál az orvos implantátumokat ültet be a csontba, amelyek a meglévő fogakkal együtt a fogpótlás pilléreiként szolgálnak. Esettől függően készülhet rögzített vagy kivehető pótlás is. Az implantátumok a műfogsort úgy rögzítik, hogy az ne akadályozza a rágást vagy a beszédet.

Implantátum esetén nincs szükség fogpótlásra?
Bár az implantátumok alkalmazásával sem lehet lemondani a fogpótlásról, a protézisek mérete gyakran jelentősen csökkenthető, és a természetes kiindulóponthoz jobban igazítható. A fogpótlás funkcionálisan és esztétikailag is kedvezőbb az implantátumok esetében.

Mennyivel másabb érzés az implantátum, mint a fogpótlás?
Implantátum esetén úgy hordja “új fogait”, mint a természeteseket. A protézis stabil rögzítése lehetővé teszi Önnek, hogy nagyobb erővel rágjon és ezáltal minden ételt megehessen. Beszéd közben már nem zavaró a protézis, így Ön ismét szívből nevethet.

Milyen tartósak az implantátumok?
Az implantátumok megfelelnek a tartós fogpótláshoz szükséges technikai követelményeknek. Hogy meddig viselheti örömmel, elsősorban Önön múlik, mivel az alapos szájhigiéniával Ön tudja megelőzni a gyulladásokat, amelyek veszélyeztethetik az implantátumokat. Sok páciens évek óta panaszmentesen hordja az implantátumait. Abban az esetben, ha képes fogorvosának szigorú tanácsait megfogadni a szájhigiéniára vonatkozóan, élete végéig öröme lesz rögzített pótlásában.

Hány év garancia van az implantátumokra?
Az Egressy Dental által használt implantátumokra legkevesebb 10 év garanciát vállalunk, ám az Alpha Bio implantátumokhoz élethosszig tartó garancia jár. Ismerje meg a garancia feltételeit, kattintson ide! https://www.egressydental.hu/garancia.html

Kérdése megválaszolatlan maradt? Írjon nekünk, 24 órán belül válaszolunk!

 

Fogászati ügyelet az Egressy Dentalban!

Fáj a foga? Letört, begyulladt?

Hívjon minket és akár még ma sorra kerülhet!

+36 70 381 5871
+3670 595 5524

Célunk, hogy a felmerülő fogászati problémát lehetőség szerint azonnal megoldjuk, a kínzó fájdalomtól mielőbb megszabadítsuk Önt.

Nálunk nincs sürgősségi felár és konzultációs díj, amennyiben a kezelés még aznap elkezdődik.

Fogászati ügyeletünk minden hétköznap 8-20 óra között fogad pácienseket a szabad helyek függvényében.

Előzetes bejelentkezés szükséges, így akár perceken belül sorra kerülhet.

Rendelőnk előtt mindig talál parkolóhelyet is, amennyiben autóval érkezik. Az 1140-es övezetben munkanapokon 8–18 óra között fizetendő várakozási díj 265 forint/óra.