Nyitva: H-Cs: 8:00-20:00, P: 8:00-19:00, Szo: változó
Keresés

A digitális röntgenkészítés előnyeiről

A közelmúltban új munkatárssal gazdagodott budai rendelőnk. Az új kolléga magas és meglehetősen szűkszavúan álldogál a röntgenszobánkban. Ennek ellenére nagyon szeretjük, hiszen hatalmas segítséget nyújt fogorvosainknak és asszisztenseinknek a mindennapokban. Ő nem más, mint egy digitális röntgenberendezés, mely panoráma- és teleröntgen felvétel készítésére is alkalmas. Hogy milyen előnyei vannak a digitális röntgeneknek, azt rövid cikkünkből megtudhatjátok!

Picture

Owandy i-Max Touch

Miért jobb a digitális röntgen, mint a hagyományos, előhívós?

Mert a digitális röntgen kisebb sugárterheléssel jár a páciensre nézve

Valójában az analóg röntgenkészítés sugárdózisa is elenyésző és messze belül marad bármilyen egészségügyi határértéknek, de a digitális berendezések sugárkibocsátása akár 90%-kal alacsonyabb is lehet ezeknél.

Jobb képfelbontás – pontosabb diagnosztika

A digitális felvételek képminősége nem csupán jobb, pontosabb és részletgazdagabb, de a röntgenértékelő szoftverek segítségével igény szerint lehet emelni a fényerőt, a kontrasztot, rendelkezésre állnak mérőeszközök és egyéb hasznos kiegészítő lehetőségek, melyek mind segítik a megfelelő diagnózis felállítását.

Mert a digitális röntgen környezetbarát

Egy digitális készülék az előhívó- és fixáló vegyszerek nagy mennyiségű felhasználását fölöslegessé teszi, ezáltal kíméli a környezetet.

Kevesebb hibalehetőség

A röntgenfilm a tárolás és az előhívás során fényt kaphat, sérülhet, az előhívófolyadékok szennyeződhetnek, melyek mind rontják a az elkészült felvétel minőségét. Ilyenkor -jobb megoldás híján- új képet kell készíteni. A digitális röntgeneknél ezek a hibalehetőségek ki vannak iktatva, a felvétel csak akkor sikerülhet rosszul, ha a páciens exponálás közben megmozdul.

Egyszerűbb tárolás, továbbítás és adminisztráció

A digitálisan tárolt felvételek könnyen kereshetők és bármely adathordozóra rögzíthetők, igény szerint e-mailben vagy más online platformon is továbbíthatók.

Gyorsabb felvételkészítés

Egy digitális felvétel a páciens érkezésétől távozásáig nagyjából 5 percet vesz igénybe. Az analóg röntgeneknél meg kellett várni az előhívási, fixálási és száradási időt, mely a folyamatot akár 15 percre is elnyújthatta.

Egyszerű Másolatkészítés – minőségromlás nélkül

A filmre készített felvételek másolása mindig is problémás volt, a másolatok minősége bőven elmaradt az eredeti képtől. A digitális megoldásokkal adatvesztés nélküli másolatok készíthetők végtelen számban.

Fogászati ügyelet az Egressy Dentalban!

Fáj a foga? Letört, begyulladt?

Hívjon minket és akár még ma sorra kerülhet!

+36 70 381 5871
+3670 595 5524

Célunk, hogy a felmerülő fogászati problémát lehetőség szerint azonnal megoldjuk, a kínzó fájdalomtól mielőbb megszabadítsuk Önt.

Nálunk nincs sürgősségi felár és konzultációs díj, amennyiben kezelés is történik.

Fogászati ügyeletünk minden hétköznap 8-20 óra között fogad pácienseket a szabad helyek függvényében.

Előzetes bejelentkezés szükséges, így akár perceken belül sorra kerülhet.

Rendelőnk előtt mindig talál parkolóhelyet is, amennyiben autóval érkezik. Az 1140-es övezetben munkanapokon 8–18 óra között fizetendő várakozási díj 265 forint/óra.