Nyitva: H-Cs: 8:00-20:00, P: 8:00-19:00, Szo: változó

Fogtömés

A fogak leggyakoribb megbetegedése bizony a fogszuvasodás. A legjobb, ha sikerül megelőzni rendszeres, félévente elvégzett szűrővizsgálatok és fogkőeltávolítások alkalmával, de ha már kilyukadt a fog, a legfontosabb, hogy gyorsan és megfelelően be legyen tömve, hogy ne terjedjen tovább a fogak belső, érzékenyebb részeire. Jelentkezzen be fogászatunkra minél előbb, hogy a legkevesebb gonddal megússza a fogszuvasodást.

A FOGSZUVASODÁS MEGÁLLÍTÁSÁRA FOGTÖMÉS KELL

Az Egressy Dental fogászatian minőségi anyagokkal dolgozunk, amik biztosítják, hogy a fogtömés megfelelően legyen ellátva, tartós legyen, sőt még esztétikailag is szép lesz, hiszen a tömés fogszínű. Érdemes a szuvasodás legelső észlelésekor belevágni a kezelésbe, hiszen minél kisebb a szuvasodás mértéke, annál egyszerűbb a tömés elkészítése és annál biztosabb, tartósabb lesz az eredmény.

Nem éri meg kockáztatni! A szuvas fog betömésével megelőzheti további kellemetlen tünetek, betegségek kialakulását, például a fogfájást. Ha időben fordul fogorvosainkhoz, akkor a lyukas fog egy egyszerű töméssel rendbehozható. Ha azonban a szuvasodás már elérte a fogbelet és az idegeket, akkor akár gyökérkezelésre is szükség lehet.

Ellensége Ön foga egészségének és a saját zsebének? Ha nem, akkor jó, ha tudja, hogy a gyökérkezelés ára többszöröse egy tömés árának. A gyökérkezelés több kezelésből áll, míg a fogtöméshez csupán egyetlen alkalomra van szükség.

HOGYAN KÉSZÜL A FÁJDALOMMENTES FOGTÖMÉS?

Lyukas fogával eljön rendelőnkbe.

  1. Miután fogorvosunk megállapította a szuvasodás mértékékét, érzéstelenítő injekciót ad be.
  2. Pár perc után az injekció elkezd hatni. Ekkor a lyukas fogat a fogorvos gondosan kitisztítja és előkészíti a tömésre.
  3. A megfelelően kitisztított és előkészített fogba belekerül a speciális, fogszínű tömőanyag, amit egy speciális lámpával szilárdít meg a fogorvos.
  4. Miután megszáradt, megkeményedett a tömőanyag, annak felszínét kidolgozza és polírozza. A fogszínű tömés így annyira hasonlít az eredeti foghoz, hogy szabad szemmel alig észrevehető, így Ön egy tökéletes esztétikus tömést kap!

HA SIVÍT A FÚRÓ AKKOR BIZTOSAN FÁJ IS?

A lyukas fogak kezelése talán Önnek is egyet jelent a sivító fúró hangjával. Fogászatainkon ezt a hangot mi sem tudjuk kiküszöbölni, de fogorvosaink mindent megtesznek azért, hogy a zavaró hangon kívül más kellemetlen élménye ne legyen a fogászati kezelés során.

Tekintse meg, hogyan varázsoljuk újjá fogait!

Bővebben

MEGLÉVŐ AMALGÁM TÖMÉSEK CSERÉJE

Az amalgám tömések cseréjét általában akkor javasolják a fogorvosok, ha mellette másodlagos szuvasodás fedezhető fel. Sajnos azonban a régi tömések magas higanytartalma akár véglegesen elszínezheti a fogakat, hosszú idő után akár a szomszédos fogat is, ezért érdemes esztétikai megfontolásból is kicseréltetni a régi töméseket.

AMIKOR MÁR NEM ELEGENDŐ A FOGTÖMÉS

A fogszuvasodás kiterjedtsége miatt elképzelhető, hogy a fog megmentéséhez nem elegendő a fogat betömni, hanem más megoldást kell választani.
A nagyobb fogszuvasodás helyére akár inlay vagy onlay behelyezését ajánljuk.
Ha pedig már ez a betét sem elegendő, még mindig van lehetőség a fog megmentésére. Ilyen esetben koronát készítünk rá.

    Jelentkezzen be most a +36 70 381 5871 vagy +36 70 595 5524 számok valamelyikén, vagy kérjen visszahívást tőlünk online az alábbi adatok kitöltésével.


    KapcsolatfelvételHírlevélküldésKülönleges akció, ajanlat küldése

    Az adatvédelmi nyilatkozat itt ​olvasható.