Nyitva: H-Cs: 8:00-20:00, P: 8:00-19:00, Szo: változó

Fogkő-eltávolítás – A délelőtti dentálhigiéniás időpontokra most -10% kedvezményt adunk!

MIÉRT VAN SZÜKSÉG FOGKŐ-ELTÁVOLÍTÁSRA?

A fogkő irritálhatja az ínyt, ezáltal krónikus gyulladást, majd fogágybetegséget okoz, mely idővel a fogak meglazulásához és azok elvesztéséhez vezethet.

MIÉRT ALAKUL KI FOGKŐ?

A fogkő nem más, mint az a baktériumokkal teli lepedék, amely még a legalaposabb szájhigiénés rutin mellett is kialakulhat. A nyálban található mészkristályok lerakódnak a fogak felszínén az íny felett és alatt, gyulladásban tartva a környező ínyt.

Kialakulásában fontos szerepe van:

  • a hajlamnak,
  • az örökletes tényezőknek,
  • a dohányzásnak.

HOGYAN TÖRTÉNIK AZ ULTRAHANGOS FOGKŐELTÁVOLÍTÁS?

A fogkőeltávolítás, vagy más néven depurálás egy professzionális fogtisztítás. Rendelőinkben intraorális homokfúvásos polírozást alkalmazunk. A kezelés során először az érzékeny területeket kérésre érzéstelenítjük, majd ultrahangos depurátor segítségével eltávolítjuk az íny feletti fogkövet. Ezután történik a kezelés kellemesebb része, amikor a fogfelszínt megtisztítjuk és lepolírozzuk speciális polírozó korongokkal és polírpasztával. Homokfúvó segítségével az apróbb üregekből is eltávolítjuk a felszínre rakódott elszíneződéseket.

11 000 Ft / fogív + ingyenes szájápolási tanácsadás,
a délelőtti dentálhigiéniás időpontokra -10% kedvezményt adunk, jelentkezzen be most!

Bejelentkezem

MIKOR ÉRDEMES A FOGKÖVET ELTÁVOLÍTTATNI?

​​Természetesen fontos a megelőzés, a rendszeres szájápolás, de a kialakult fogkövet már csak fogászati kezeléssel lehet eltávolítani.

Ha elszíneződést lát fogfelszínen, ha rendszeresen vérzik az ínye fogmosás során vagy kellemetlen leheletet tapasztal, feltétlenül kérjen fogkőeltávolítást. Duzzadt, piros, fájdalmas fogíny esetében is haladéktalanul forduljon szakemberhez!

MILYEN GYAKRAN VAN RÁ SZÜKSÉG?

Aki részt vett már fogkőeltávolításon, bizonyára tudja, milyen érzés megszabadulni a felesleges lepedéktől és fogait újra simának és tisztának érezni.

Érdemes félévente ellátogatni fogorvosunkhoz, de azoknak, akik hajlamosabbak a fogkő képződésre, ez akár negyedéves rutin is lehet.

    Jelentkezzen be most a +36 70 381 5871 vagy +36 70 595 5524 számok valamelyikén, vagy kérjen visszahívást tőlünk online az alábbi adatok kitöltésével.


    KapcsolatfelvételHírlevélküldésKülönleges akció, ajanlat küldése

    Az adatvédelmi nyilatkozat itt ​olvasható.