Nyitva: H-Cs: 8:00-20:00, P: 8:00-19:00, Szo: változó
Keresés

Zárt kürettálás

A fogágybetegségek megelőzése és rendszeres kezelése ellenére előfordulhat, hogy a fogíny gyulladása mellett úgynevezett tasakok is kialakulnak az íny szélén. A már kialakult fogágygyulladás ilyenkor íny alatti tisztítással, azaz kürettálással kezelhető.

HOGYAN TÖRTÉNIK A KÜRETTÁLÁS?

Zárt kürettálás során egy speciális fogászati eszköz segítségével mechanikusan eltávolítják az íny alatt lerakódott fogkövet és az összegyűlt baktériumok nagyrészét, kitisztítják a gyulladt tasakokat. A kezelés fájdalommentes, hiszen helyi érzéstelenítésben történik, a gyulladt terület ugyanis rendkívül érzékeny ilyenkor. A kürettálás végén a kitisztított tasakokba gyulladáscsökkentő gyógyszert helyeznek, hogy meggátolják a baktériumok újbóli megtelepdését.

MIÉRT VAN SZÜKSÉG KÜRETTÁLÁSRA?

Fogágygyulladás​, vagy más néven parodontitis esetén a fogíny gyulladása már a fogat tartó szöveteket is érinti: a gyökérhártyát és a csontszövetet. Ez a szövetek visszahúzódásához, tasakképződéshez vezet. Ennek következtében idővel meglazulhatnak és kieshetnek az érintett területen lévő fogak.

FONTOS A MEGFELELŐ SZÁJHIGIÉNIA

​A kürettálás sikerességének érdekében fontos, hogy a páciens elsajátítsa a megfelelő szájhigiéniai szokásokat, hiszen a fogágybetegségek kezeléséhez elengedhetetlen a mindennapos szájápolás. A kezelés akár eredménytelen is lehet, ha elmarad a rendszeres fogmosás, fogköztisztító kefe és szájvíz használata.

MILYEN ESETBEN GYANAKODJON FOGÁGYBETESÉGRE?

Vannak különböző észlelhető és észrevétlen tünetei is a kialakult fogágybetegségnek. A nem megfelelő szájhigiénia következtében fogíny gyulladás alakul ki, ami hosszú távon fogágybetegséggé alakulhat. Ilyen esetben gyakori fogíny vérzés, érzékenység és az egészséges rózsaszínes árnyalat helyett a fogíny vörössé válása tapasztalható. A fogíny visszahúzódása is egy olyan látható tünet, amelyre érdemes odafigyelni, a fogkövet és baktériumokat tartalmazó tasakok képződése azonban a páciens számára nem feltűnő. Súlyosabb esetben, a fogakat tartó csont pusztulásával már a fogak mobilitása is tapasztalható.

Ha a fenti tünetek bármelyikét tapasztalja és fogágybetegésgre gyanakszik, feltétlenül jelentkezzen be dentálhigiéniai kezelésre!

  Jelentkezzen be most a +36 70 381 5871 vagy +36 70 595 5524 számok valamelyikén, vagy kérjen visszahívást tőlünk online az alábbi adatok kitöltésével.






  KapcsolatfelvételHírlevélküldésKülönleges akció, ajanlat küldése

  Az adatvédelmi nyilatkozat itt ​olvasható.

  Fogászati ügyelet az Egressy Dentalban!

  Fáj a foga? Letört, begyulladt?

  Hívjon minket és akár még ma sorra kerülhet!

  +36 70 381 5871
  +3670 595 5524

  Célunk, hogy a felmerülő fogászati problémát lehetőség szerint azonnal megoldjuk, a kínzó fájdalomtól mielőbb megszabadítsuk Önt.

  Nálunk nincs sürgősségi felár és konzultációs díj, amennyiben a kezelés még aznap elkezdődik.

  Fogászati ügyeletünk minden hétköznap 8-20 óra között fogad pácienseket a szabad helyek függvényében.

  Előzetes bejelentkezés szükséges, így akár perceken belül sorra kerülhet.

  Rendelőnk előtt mindig talál parkolóhelyet is, amennyiben autóval érkezik. Az 1140-es övezetben munkanapokon 8–18 óra között fizetendő várakozási díj 265 forint/óra.