Nyitva: H-Cs: 8:00-20:00, P: 8:00-19:00, Szo: változó
Keresés

Dietetika

MI IS AZ A DIETETIKA, KI A DIETETIKUS?

A dietetika, a táplálkozástudománnyal foglalkozó tudományág. Napjainkban egyre kiemelkedőbb helyen szerepel a helyes táplálkozás, az egészséges életmód. A dietetika elsődleges célja, hogy segítsen ennek egyénre szabott kialakításában, illetve a meglévő betegségekhez alkalmazkodó étrend létrehozásában.

A dietetikus az a főiskolai végzettségű szakember, aki az egészséges és beteg emberek számára nyújt segítséget, azáltal, hogy segít a számukra megfelelő, helyes, kiegyensúlyozott táplálkozás megtervezésében, kialakításában.

dietetika tanácsadás étrend
dietetika tanácsadás étkezési szokások felmérése

MI TÖRTÉNIK A SZEMÉLYES TANÁCSADÁS SORÁN?

Tanácsadásaim során kiemelkedően fontosnak tartom, hogy megtanuld az egészségedet támogató étrendedet önállóan megvalósítani mindennapjaid során.

 1. Időpont egyeztetés után küldök Neked egy 5 napos táplálkozási naplót, melyet kitöltve kérlek, hozz majd magaddal a konzultáció napján
 2. Az első találkozás alkalmával, ami 60 percet vesz igénybe, felveszek Tőled egy táplálkozási anamnézist és felmérem a tápláltsági állapotod. Megmérem a testtömeged, testzsír és izomtömeged, majd ezután meghatározom a BMI értéked. Ezután átbeszéljük a táplálkozási naplót, megnézem a korábbi leleteket, szakorvosi papírokat. Majd közösen meghatározzuk és kitűzzük az egyéni célodat, igényeidet. Kitérünk a számodra szükséges nyersanyag-válogatásra és az alkalmazandó konyhatechnológiára.
 3. Lehetőséged van rá, hogy további konzultációk (30 perc) során találkozzunk, ahol megbeszélhetjük további kérdéseidet, illetve nyomon követhetjük, hogy elérted-e a kitűzött célt, vagy, hogy milyen további javaslatokra van szükség eléréséhez.
 4. Igény esetén a dietetikai tanácsadás után kérhetsz 1 vagy 2 hetes étrendet a hétköznapok könnyítése érdekében.

Mit hozz magaddal a konzultációra?

 • a kitöltött 5 napos táplálkozási naplót
 • szakorvosi dokumentációd és labor leleted
 • kérlek, gondold végig milyen gyógyszereket, illetve étrend-kiegészítőket fogyasztasz

DIETETIKA A FOGÁSZATBAN

Hogyan kapcsolódik a dietetika a fogászathoz?

Nem is gondolnád, mennyi mindent tehetsz fogaid egészségéért a helyes táplálkozással, illetve különböző fogászati beavatkozások után, hogy segítheted elő gyógyulásod, hogyan őrizheted meg a szép végeredményt. A mindennapos szájhigiénia kiemelkedően fontos, emellett azonban a táplálkozás szempontjából sem mindegy, hogy mi kerül az asztalra.

dietetikai tanácsadás

Kiss Dóra

Rendelési idő
Szerda, Péntek: 16:00 – 20:00

MIK EZEK A LEGGYAKRABBAN ELŐFORDULÓ TERÜLETEK?

 • fogszuvasodás: leggyakrabban előforduló fogászati betegség. Kialakulásában fő szerepet játszik a nem megfelelő táplálkozás és a helytelen szájhigiénia.
 • foghúzás, szájsebészeti műtét: a beavatkozás utána a legfontosabb, hogy a páciens mielőbb visszatérhessen hétköznapi életéhez. Tanácsadásaimon megbeszéljük, mivel, hogyan könnyítheted a saját dolgod a gyógyulás idejére.
 • fogszabályozás: amikor fogszabályozásban részesülünk, vagy gyermekünk számos új kihívással szembesülünk. A kezdeti kellemetlenségeken, és a megszokás nehézségein kívül az étkezésünkön is változtatni kell. A konzultációk alkalmával segítek és támogatlak az életmódbeli változások megélésében és az új táplálkozási szokások kialakításában.
 • fogfehérítés: Ki ne szeretne hófehér fogakat? Ahhoz, hogy tartós eredményt érjünk a kezelést követően fontos, hogy odafigyeljünk táplálkozásunkra. Mik azok az alapanyagok, ételek, amik fogyaszthatóak és mi azok, amik nem javasoltak? Mi is a „fehér diéta”? A tanácsadás alkalmával megbeszéljük a felmerülő kérdéseket, hogy minél tovább ragyogó maradhasson mosolyod!

Tégy egészségedért még ma, jelentkezz be tanácsadásunkra az alábbi telefonszámon:

+3630-178-9239

 

Rendelési idő: szerda, péntek 16:00 – 20:00

Fogászati ügyelet az Egressy Dentalban!

Fáj a foga? Letört, begyulladt?

Hívjon minket és akár még ma sorra kerülhet!

+36 70 381 5871
+3670 595 5524

Célunk, hogy a felmerülő fogászati problémát lehetőség szerint azonnal megoldjuk, a kínzó fájdalomtól mielőbb megszabadítsuk Önt.

Nálunk nincs sürgősségi felár és konzultációs díj, amennyiben a kezelés még aznap elkezdődik.

Fogászati ügyeletünk minden hétköznap 8-20 óra között fogad pácienseket a szabad helyek függvényében.

Előzetes bejelentkezés szükséges, így akár perceken belül sorra kerülhet.

Rendelőnk előtt mindig talál parkolóhelyet is, amennyiben autóval érkezik. Az 1140-es övezetben munkanapokon 8–18 óra között fizetendő várakozási díj 265 forint/óra.