Jelenleg: Nyitva vagyunk! (08:00 - 20:00)
Keresés

Nehezített bölcsességfog húzás: „Nem mindegy, kit választasz!”

Hadnagy Tímea, a 11grund bloggere speciális bölcsesség fog problémával kereste fel rendelőnket. A belsőépítész régóta tervezte a foghúzást, de nagyon félt a 4 fog eltávolításával járó kényelmetlenségektől.

Hogyan élte meg Timi a bölcsességfog műtétet és az azt követő napokat? Megmutatjuk!

A bölcsesség fog műtétet általában többnapos (-hetes, -hónapos) gondolkozás előzi meg. Hadnagy Timiben is felmerültek az ilyenkor szokásos kérdések: valóban szükség van-e a beavatkozásra, hány napot kell otthon tölteni a műtét miatt, hogyan zajlik majd a foghúzás stb. Timinek mind a 4 fogát el kellett távolítani, mert az ínybe nőtt fogak torlódást idézhettek volna elő az amúgy szabályos fogsorában.

A blogger sokáig kereste a megfelelő szájsebészt, aki nemcsak szakmailag, hanem emberileg is megfelelő lehet számára. Dr. Vámos Dávidot egy ismerőse ajánlotta, és Timi az első találkozás után tudta, jó kezekben van. Nemcsak a rendelő felszereltsége, tisztasága, de a kellemes hangulat is számított döntésében.

Dr. Vámos Dávid, a nehezített bölcsességfog eltávolítások szakértője azt javasolta a bloggernek, hogy két ülésben távolítsák el a problémás fogakat. A két alsó bölcsességfog nem csak az íny alatt, hanem egy másik fog gyökere alá volt benőve.

„Még zenét is hallgathattam!”
Timi nagyon izgult a műtét előtt, de a mosoly még az érzéstelenítő beadása után sem fagyott le az arcáról. Dr. Vámos Dávid megengedte, hogy fél füllel a

vigyek magammal valamit? elég ha itthon jegelem az arcom utána? jobban járok ha eljön értem valaki kocsival? ott helyben kifizethetem mind a 4et vagy 2-2? úgy mennyi? tényleg csak ülve tudok majd aludni? ha tudok egyáltalán..