Jelenleg: Nyitva vagyunk! (08:00 - 20:00)
Keresés

Előtte-utána: Ultrahangos fogkő-eltávolítás

Mónika télen járt rendelőnkben, fogfehérítés csomagunkat választotta ajándék fogkő-eltávolítással és homokfújással. Vass Tímea dental higiénikusunknak köszönhetően látványos végeredménnyel távozott.

Tudja meg, miért fontos a lepedék eltávolítása a fogakról, kattintson ide!

Mónika februárban kereste fel rendelőnket, hogy tesztelje a peroxidmentes fogfehérítés csomagunkat. A kezelés a 3×15 perces fehérítés mellett ajándék fogkő-eltávolítást és homokfújást is tartalmaz. A fogak előzetes tisztítása elengedhetetlen a tökéletes eredmény érdekében. A kezeléssorozatot dental higiénikusunk, Vass Tímea végezte.

Miért van szükség a fogkő-eltávolításra?

A fogkőképződés természetes jelenség, amely minden embert érint kisebb-nagyobb mértékben. Akadnak olyanok, akiknek csak fél-egy év után tér vissza a sárgás lerakódás a fogaira, ám genetikai vagy életmódbeli okok miatt (pl. dohányzás) van, akinek 3 hónap után már kemény, barnás színű fogköve van. A fogkő a lepedékkel ellentétben nem távolítható el a fogmosás során egyszerű fogkefével.

A fogkő-eltávolítás érzéstelenítés nélkül vagy helyi érzéstelenítésben történik. A kezeléshez ún. ultrahangos depurátor szükséges: a készülék végén található rezgőfej mozgásának hatására képződő légbuborékok porrá zúzzák a fogkövet anélkül, hogy a fogzománcot károsítanák. A fogkő eltávolítása közben vízsugár hűti a fogakat.

A fogkő-eltávolítás után következik a fogak felszínének simára polírozása, melynek hatására a fog színe akár több árnyalatot is világosodhat. A polírozásnak köszönhetően a fogak csillogóbbá válnak és ellenállóbak lesznek a lepedékkel, baktériumokkal szemben. A polírozás során használt paszta védőréteget képez a fogak felszínén, amely hosszú ideig garantálja a fogak épségét. A homokfújás hatására pedig a nehezen hozzáférhető behúzódások és barázdák is teljes mértékben megtisztításra kerülnek.


Látványos eredmény fél óra alatt
Mónika fogkő-eltávolítás előtti és utáni képén jól látható a változás már csak ennek a „megelőző kezelésnek” a hatására is. A fogközökből és a fog felszínéről eltűnt a plakk, páciensünk foga újra eredeti színében tündököl. Kíváncsi a teljes kezelésre? Olvassa el Fruzsi tapasztalatait! https://www.egressydental.hu/magazin/elotte-utana-rendeloi-fogfeherites

Tesztelné az ultrahangos fogkő-eltávolítást? Kérjen időpontot most:

 

További Előtte-Utána cikkek