Jelenleg: Nyitva vagyunk! (08:00 - 20:00)
Keresés

Előtte-utána: Szuvas frontfogak kezelése

Tünde szuvas frontfogakkal fordult hozzánk, zavarták az első fogain látható fekete mélyedések, illetve felső kisrágófogainak hiánya. Kezelését Dr. Varga Péter végezte a rendelőben.

Milyen kezelésekkel lehet megszabadulni a problémás fogaktól? Megmutatjuk!

Tünde az újévben döntött úgy, megszabadul szuvas fogaitól és a felül található foghiányától. Februárban kereste fel fogászatunkat, kezelőorvosának Dr. Varga Péter fogorvost választotta, aki a tartós és korszerű fogpótlásokra szakosodott.

Első lépésként Tünde frontfogait kellett betömni. A fogszuvasodás ürege már látható volt, a fogzománc sérült, beszakadt, ám a fog még megmenthető volt.

A fogszuvasodás mindig kívülről, a zománc felől terjed a fog belső részei felé. A szuvasodás hosszú, akár évekig tartó folyamat, kezdetben csak mikroszkopikus szinten zajlik, később válik csak láthatóvá. Eleinte csak fogorvos veszi észre a fog színének megváltozásából, sokszor még így sem, csak röntgenvizsgálat alapján. Akár hónapok is eltelhetnek, míg látható üreg vagy lyuk lesz a szuvasodás helyén. A folyamat azonban megállítható és kezelhető, amennyiben a páciens időben fordul szakorvoshoz.

Fémkerámia – biztos megoldás minden esetre
A szuvasodás kezelése után az oldalsó fogak pótlása következett. A hídhoz a környező fogak csiszolására volt szükség, hogy megfelelő alapot biztosítson a hiányzó fogaknak.

Tünde a fémkerámia híd mellett döntött, mert ezek a koronák stabilak, hosszú élettartamúak, a kerámialeplezés pedig színtartó és magas esztétikai hatást biztosít. Az új híd tökéletesen illeszkedett Tünde mosolyához, így természetes és esztétikus megoldást jelentett korábbi problémájára.

Tünde véleménye

Mosolymegújításra lenne szüksége? Kérjen időpontot konzultációra:

 

További Előtte-Utána cikkek