Nyitva: H-Cs: 8:00-20:00, P: 8:00-19:00, Szo: változó

Előtte-utána: Direkt héjak fogkopás ellen

Krisztián tavaly decemberben érkezett rendelőnkbe, elégedetlen volt a frontfogain látható kopásokkal. Megújult mosolyát Dr. Varga Péternek köszönheti.

Hogyan sikerült orvosolni a problémáját? Megmutatjuk!

Krisztián problémája viszonylag gyakori: fiatal kora ellenére fogai megkoptak, amelyek már szabad szemmel is láthatóvá váltak. Dr. Varga Péter fogorvos a direkt héj rekonstrukciót és az élpótlást javasolta neki, mert megfelelő védelem nélkül mind a fogérzékenység, mind a fogkopás fokozódna. A nem kezelt fogak élei áttetszővé válnak, mélyedések keletkeznek a fogak felszínén, sőt nagyon előrehaladott állapotban akár a fogak eltávolítása is szükségessé válhat.

A direkt héj módszerrel maximálisan megóvható az ép foganyag, és nincs szükség fogtechnikus közreműködésére sem. Ez az anyag tükörfényesre polírozható porcelánszemcséket tartalmaz, így a fogkopás miatt fellépő hiány észrevehetetlenül pótolható.

Színről színre
Krisztián direkt héjait Dr. Varga Péter készítette el a fogászati székben egy speciális rétegezési technika segítségével. A kezelés a fog tisztításával és előkészítésével, illetve a megfelelő tömőanyag-színek kiválasztásával kezdődött.

Az anyagok rétegezési technikával kerültek a fogfelszínre, oly módon, hogy az egyes anyagszíneket, amelyek alig térnek el egymástól, a fogorvos váltakozva alkalmazza. Az elkészült direkt héjat a kidolgozás után Dr. Varga Péter fényesre polírozta, hogy az tökéletesen élethű legyen.

Krisztián a kezeléssorozat hatására visszanyerte magabiztos mosolyát, fogai újra régi fényükben (és alakjukban) tündökölnek.

Hogyan érezte magát Krisztián a kezelések alatt?

„Nagyon jól éreztem magamat a kezelések alkalmával, Péterről csak super lativus-okban tudok nyilatkozni, külön megemlíteném asszisztensét Szabó Orsolyát, aki nagy szerepet vállalt eme műremek elkészítésében!”