Nyitva: H-Cs: 8:00-20:00, P: 8:00-19:00, Szo: változó
Keresés

Előtte-utána: Direkt héj, porcelán héj

Patrícia elégedetlen volt a korábban más rendelőben készíttetett direkt héjaival, ezért Dr. Bévárdi Rékához fordult. A doktornő egy precízebben kialakított és esztétikusabb megoldást javasolt neki.

Milyen technikával értek el tökéletes végeredményt? Megmutatjuk!

Patrícia nyáron kereste fel a rendelőnket, mert elégedetlen volt a korábban más rendelőben készíttetett direkt héjaival. Ezeket a héjakat a fogorvos készítette a rendelőben egy erre szolgáló speciális anyagból.

Patrícia úgy érezte, a direkt héjak már nem nyújtanak tökéletes megoldást a problémáira. Fogainak felszínét egyenetlennek, színét túl sárgának találta. Dr. Bévárdi Réka Patríciának a frontfogaira az E.max-ból készült porcelán héjakat, a szemfogakra pedig a meglévő direkt héjak korrigálását javasolta.

Különböző problémákra különböző megoldás

A két szemfogon elegendő volt a ráépítés, a meglévő direkt héjak javítása. A fogszín kiválasztása után többféle színből visszaállították a fogát, így egységes lett a frontfoga zónája. Az anyagok rétegezési technikával kerültek a fogfelszínre, oly módon, hogy az egyes anyagszíneket (amelyek alig térnek el egymástól) váltakozva alkalmazták.

Az első két fogra kerülő kerámia héj nem közvetlenül a szájban, hanem fogtechnikus közreműködésével készült. A pótlás elkészítéséhez a fog látható, elülső felszínének megmunkálására van szükség, az előkészítés során a fogból 0.5-1 mm került eltávolításra.

A laboratóriumi körülményeknek köszönhetően a kerámia héj egységesebb megjelenésű, mint a direkt héj és tökéletesen természethű, nem lehet megkülönböztetni az eredeti fogaktól.

Az első üléskor Dr. Bévárdi Réka előkészítette Patrícia fogát, majd az így vett lenyomatot elküldte a laborba. Második alkalommal bepróbálták a 2-2 porcelán héjat, tökéletesítették a színt és a formát, majd beragasztották a fogpótlást. Patrícia nagyon elégedett volt az elkészült héjaival, mosolya újra egységes és szép lett.

Fogproblémája van?

  Jelentkezzen be most a +36 70 381 5871 vagy +36 70 595 5524 számok valamelyikén, vagy kérjen visszahívást tőlünk online az alábbi adatok kitöltésével.


  KapcsolatfelvételHírlevélküldésKülönleges akció, ajanlat küldése

  Az adatvédelmi nyilatkozat itt ​olvasható.

  Fogászati ügyelet az Egressy Dentalban!

  Fáj a foga? Letört, begyulladt?

  Hívjon minket és akár még ma sorra kerülhet!

  +36 70 381 5871
  +3670 595 5524

  Célunk, hogy a felmerülő fogászati problémát lehetőség szerint azonnal megoldjuk, a kínzó fájdalomtól mielőbb megszabadítsuk Önt.

  Nálunk nincs sürgősségi felár és konzultációs díj, amennyiben kezelés is történik.

  Fogászati ügyeletünk minden hétköznap 8-20 óra között fogad pácienseket a szabad helyek függvényében.

  Előzetes bejelentkezés szükséges, így akár perceken belül sorra kerülhet.

  Rendelőnk előtt mindig talál parkolóhelyet is, amennyiben autóval érkezik. Az 1140-es övezetben munkanapokon 8–18 óra között fizetendő várakozási díj 265 forint/óra.