Nyitva: H-Cs: 8:00-20:00, P: 8:00-19:00, Szo: változó

Szájsebészet

A szájsebészeti beavatkozások kiemelt figyelmet igényelnek. A beavatkozások helyi érzéstelenítésben fájdalommentesen és rövid gyógyulási idővel történnek.

SZÁJSEBÉSZETI BEAVATKOZÁSRA VAN SZÜKSÉGE?

Fogeltávolítás

A foghúzás / fogeltávolítás az egyik legáltalánosabb (rutin) szájsebészeti beavatkozás. Az Egressy Dental fogorvosai csak a legvégső esetben javasolják a foghúzást, ha már semmilyen más módszerrel nem lehet a fogat megmenteni. Ilyen eset lehet a fogágybetegség sikertelen kezelése, az előrehaladott fogszuvasodás vagy a helyreállításra alkalmatlan fogak, gyökerek.

A bölcsességfogakat gyakran nem fogszuvasodás, hanem a fog rendellenes helyzete miatt kell eltávolítani. A nem megfelelő irányban fejlődő, előtörő bölcsességfogak sok esetben panaszt okozhatnak. Szerencsés esetben a bölcsességfogak eltávolítása olyan nehézségű, mint egy „sima” foghúzás. Az esetek nagy részében azonban a bölcsességfogak rendellenes helyzete miatt az eltávolítás nehézségekbe ütközik. A felső bölcsességfogak eltávolítása után az átlagos gyógyulási idő 3-4 nap, az alsóké 5-6 nap.

Gyökércsúcs resectio

A gyökércsúcs resectio a fog megtartásának egyik módja. A műtét során a gyökér-tömött fog fertőzött gyökércsúcsi részét a fogorvos eltávolítja, majd megtisztítja a közvetlen környezetét. A beavatkozás csak gyökérkezelt fogak esetén alkalmazható. A beavatkozást követően az érintett terület kissé feldagadhat, ez természetes reakció a szervezet részéről. 1-2 nap pihenés indokolt lehet ilyen esetekben. Ezenkívül nagyon fontos a fokozott szájhigiénia, ügyeljen arra, hogy a szokásosnál is többet mosson fogat.

Ciszta műtétek

A ciszta jellemzője, hogy folyamatosan növekszik. A benne lévő folyadék nyomására a környezetében lévő csontszövet sorvad, elvékonyodik. Általában nem okoz panaszt, góckeresés során, vagy röntgenfelvétel készítésénél lehet észlelni. Fájhat, de akár lehet teljesen fájdalommentes is. Viszont, ha befertőződik, akkor a panaszok egyértelműen jelentkeznek. Fontos a megfelelő kezelés, mert akár a fog elmozdulását vagy csontveszteséget is okozhat.

Csontpótló műtétek

A csontmennyiség csökkenését okozhatják traumák, daganatok, ciszták, csontbetegségek, de akár foghiány is. A csontpótló műtét általában a mozgó, sorvadt fogak újbóli rögzítésére, illetve az implantátum beültetéshez szükséges csontágy kialakítására, vagy az implantátumot körülvevő csont megerősítésére használható

Fogínysorvadás

A fogágybetegségek egyik típusa, a fogínysorvadás ma már szinte népbetegségnek számít. Kiváltó oka lehet a nem megfelelő szájhigiénia vagy akár genetikai betegség is. A fogágypusztulás szinte minden esetben megállítható, rosszabb esetben lassítható. Fontos tudni, hogy ezek a kezelések nem egyszeri alkalomra szólnak, rendszeresen, minimum féléves időközönként meg kell ismételni.

    Jelentkezzen be most a +36 70 381 5871 vagy +36 70 595 5524 számok valamelyikén, vagy kérjen visszahívást tőlünk online az alábbi adatok kitöltésével.


    KapcsolatfelvételHírlevélküldésKülönleges akció, ajanlat küldése

    Az adatvédelmi nyilatkozat itt ​olvasható.