Nyitva: H-Cs: 8:00-20:00, P: 8:00-19:00, Szo: változó

Fogszabályozás

A gyönyörű, szabályos fogak nem csak harmonikus megjelenést biztosítanak az arcnak: a szakszerűen elvégzett fogszabályozás ideális harapási viszonyokat teremt, megelőzve az állkapocsízület gyakori megbetegedéseit. A szabályos fogazat tisztítása sokkal könnyebb, így a fogbetegségek jó része is kiküszöbölhető.

A fogszabályozás tehát nem csak szebbé, de egészségesebbé is teszi fogait!

MIKOR ÉRDEMES ELKEZDENI A FOGSZABÁLYOZÁST?

A fogszabályozást érdemes már egészen kis korban elkezdeni: 4 éves korban, a tejfoggal rendelkező kisgyermekeknél a rossz szokásokról való leszoktatás a legfontosabb (pl. ujjszopás), ezt szájizomtornával vagy kivehető készülékkel lehet megszüntetni.

A „valódi kezelést” a fogváltás idején ajánlatos elkezdeni, amikor még szabályozható az állcsont fejlődése és a fogívek kialakulása. Ebben az életkorban elegendő a kivehető, illetve kisebb méretű felragasztott fogszabályozó készülék. Ezeknek előnye, hogy maradó fog eltávolítása nélkül lehet befolyásolni a fogak és az állcsont növekedését. A maradó fogazat kialakulása után általában már csak a fogak eltávolításával lehet tökéletes eredményt elérni.

A fogszabályozó kezelés során alkalmazott különböző kivehető és rögzített készülékek egyaránt elősegítik a fokozott lepedékfelhalmozódást, ezért a nem megfelelő szájhigiénia esetén megnő a fogszuvasodás és az ínygyulladás veszélye. Ilyenkor fogszabályozó kezelőorvosunk a fluoridos fogkrémek használata mellett speciális fogköztisztító eszközöket és egyéb kiegészítő fluoridos készítményeket írhat elő.

FELNŐTTKÉNT VÁGNA BELE A FOGSZABÁLYOZÁSBA?

Természetesen idősebb korban is lehet szabályozni a csálé fogazatot. Megfelelő készülékkel nem csak a kusza fogsor, hanem akár a fogágybetegségtől kilazult fogak is megszilárdíthatók. Ideális választás felnőtteknek a porcelán brackettek és a fogszínű teflonnal bevont fogszabályozó ív.

FOGSZABÁLYOZÓ KÉSZÜLÉK TÍPUSOK

Hagyományos rendszerű fogszabályozó készülékek

A hagyományos, rögzített rendszerű fogszabályozó készülékekkel még a legnagyobb mértékű torlódás is jelentős eredménnyel kezelhető. Hatékonysága abban rejlik a többi készülékkel szemben, hogy a torlódott fogakra nagyobb erőt lehet vele kifejteni.

Átlátszó sínes fogszabályozó készülék

Fontos Önnek, hogy munkája során partnerei ne vegyék észre, hogy fogszabályozója van? Kíméletes és modern megoldást keres fogproblémájára? Gyorsan, mégis precízen szabadulna meg kusza fogaitól? Válassza a legesztétikusabb megoldást, az átlátszó sínes fogszabályozót!

MELYIK FOGSZABÁLYOZÁSI TECHNOLÓGIA A LEGMEGFELELŐBB ÖNNEK?

Készüléktípus Hagyományos fogszabályozó In-Ovation
fogszabályozó
Átlátszó sínes
fogszabályozó
Szinte láthatatlan Nem, a műanyag ligatúrák ságulhatnak a kezelés során Igen Igen
Mindenkinek ajánlott Igen Igen Nem
Eredmények minősége Enyhétől a súlyos fokú torlódásig Enyhétől a súlyos fokú torlódásig Javítva a torlódást, de a klinikai eredmények alapján nem olyan hatékony
Hosszútávú eredmények Éjszakai rögzítő használata ajánlott lehet Éjszakai rögzítő használata ajánlott lehet Éjszakai rögzítő használata ajánlott lehet
Kényelem Nyomás vagy feszítő érzés tapasztalható Kényelmesebb a hagyományosnál Kényelmetlen lehet a kezelési fázisok elején
Nehézség a beszédben Nincs Nincs Időszakosan befolyásolhatja a beszédet

    Jelentkezzen be most a +36 70 381 5871 vagy +36 70 595 5524 számok valamelyikén, vagy kérjen visszahívást tőlünk online az alábbi adatok kitöltésével.


    KapcsolatfelvételHírlevélküldésKülönleges akció, ajanlat küldése

    Az adatvédelmi nyilatkozat itt ​olvasható.