Nyitva: H-Cs: 8:00-20:00, P: 8:00-19:00, Szo: változó

Fogászati Koronák

A fogászati korona megerősíti a fogat, és visszaadja annak eredeti színét és formáját.

A korona egy „fog alakú sapka”, amely a szuvas vagy az esztétikailag nem megfelelő fogra kerül. A fogpótlás az előkészített fog megmaradt csonkjára illeszkedik, ezáltal megerősíti azt, és visszaadja a fog eredeti, természetes formáját és színét.

Milyen esetekben javasolt a fogászati korona?

 • Ha a fogtömés már túlságosan nagy és nem maradt elég foganyag a helyreállításhoz
 • Gyökérkezelt fog helyreállításakor
 • Egy letört vagy sérült fog helyreállításakor
 • Védi a gyenge fogat a töréstől
 • Elszíneződött és formátlan fog helyreállításakor
 • Egy híd részeként (tartópillér)
 • Implantátumra

KERÁMIA LEPLEZÉSŰ KORONA

A lecsiszolt fogra egy fémsapkát kell önteni, majd ezt a speciális fémet fogszínű kerámiával leplezni. Ez a kerámia teljesen eltakarja a fémet, ezáltal esztétikus. A biokompatibilitás és az esztétika legmagasabb követelményeit is kielégíti, ha a fémsapka nemesfémből készül. Ezek a koronák stabilak, hosszú élettartamúak, a kerámia leplezés színtartó, magas esztétikai hatást biztosít.

FÉMMENTES CIRKON KORONA

A cirkónium-oxid optikai és fizikai tulajdonságai megfelelő alapot biztosítanak a fogtechnikus munkájához, így gyakorlatilag nem lehet megkülönböztetni egy cirkon pótlást a valódi fogtól. A cirkónium-oxid megfelel a legszigorúbb implantológiával kapcsolatos követelményeknek is, a lágy rész szövetek reakciója kitűnő, így az íny tökéletesen egészséges a koronák, ill. a hidak körül. Tudjon meg többet a cirkonról, kattintson ide!

FÉMMENTES PRÉSKERÁMIA (E-MAX) KORONA

Abban az esetben, ha a lecsiszolt fogra nem készül fémsapka, fémmentes vagy teljes kerámia koronáról beszélünk. Mivel ilyenkor nincs jelen fém, és önmagában a kerámiának nagy a fényáteresztő képessége, így a magas esztétikai követelményeknek is megfelel. Manapság a legtökéletesebb, szövetbarátabb, legesztétikusabb fogpótlás.

CSAPOS KORONA (LETÖRT FOGAKHOZ)

Nagy fogkorona hiányoknál, de még egészséges gyökerek esetében a gyökércsatornát az idegek eltávolítása után centrálisan kifúrják és egy, a gyökércsatornába helyezett csapos műcsonk segítségével állítják helyre. Ezt a gyökércsapos műcsonkot cementtel rögzítik a gyökércsatornában, majd erre készíthető tetszés szerinti korona.

  Jelentkezzen be most a +36 70 381 5871 vagy +36 70 595 5524 számok valamelyikén, vagy kérjen visszahívást tőlünk online az alábbi adatok kitöltésével.


  KapcsolatfelvételHírlevélküldésKülönleges akció, ajanlat küldése

  Az adatvédelmi nyilatkozat itt ​olvasható.