Nyitva: H-Cs: 8:00-20:00, P: 8:00-19:00, Szo: változó

Általános fogászat

Miért fontos, hogy félévente konzultáljon fogorvosával?

A rendszeres fogászati ellenőrzéseknek köszönhetően a fogproblémák korai szakaszban felismerhetőek és gyógyíthatóak. A félévenkénti fogkőleszedéssel megelőzhető az ínygyulladás, illetve a fogágybetegség. Az esztétikus tömésekkel pedig nemcsak a fogak eredeti alakja és színe állítható vissza, hanem kizárható a fogak melletti szuvasodás is.

A rendszeres fogászati ellenőrzéseknek köszönhetően a fogproblémák korai szakaszban felismerhetőek és gyógyíthatóak. A félévenkénti fogkőleszedéssel megelőzhető az ínygyulladás, valamint a fogágybetegség.

KERÜLJE EL AZ ÍNYGYULLADÁST RENDSZERES ELLENŐRZÉSEKKEL!

A fogkő olyan megkövesedett baktériumokat tartalmazó lerakódás a fogakon, mely az ínyrészeket folyamatos gyulladásban tartja. A fogkő kezdetben világos, sárgás színű, és viszonylag puha, majd idővel barnássá válik, és keménysége is fokozódik. A fogkő hajlamos a növekedésre, és – a lepedékkel ellentétben – már nem távolítható el a fogmosás során egyszerű fogkefével.

Kialakulásában fontos szerepe van:

  • a hajlamnak,
  • az örökletes tényezőknek,
  • a dohányzásnak.

Van, akinél az eltávolítás után azonnal újraképződik, és van, akinél csak hosszú idő után jön létre. A fogkő látványnak sem kellemes, viszont ezen kívül más problémákhoz is vezethet, mint az ínyvérzés, a kellemetlen szájíz és szájszag. Érdemes tehát e problémákkal fogorvoshoz fordulnunk, még akkor is, ha maga a fogkő esetleg nem látszik.

Honnan tudja, hogy fogkő-eltávolításra van szüksége?

Duzzadt, piros, fájdalmas, vérző fogíny esetében haladéktalanul forduljon szakemberhez!

HOGYAN ZAJLIK AZ ULTRAHANGOS FOGKŐELTÁVOLÍTÁS?

Bár a fogkő-eltávolítás inkább kellemetlen, mintsem fájdalmas eljárás, igény esetén érzéstelenítő alkalmazását is kérheti.

A rendelőben a fogkő eltávolítására a dentálhigiénikusok ún. ultrahangos depurátort használnak. A készülék végén található rezgőfej mozgásának hatására a fogkő szinte lepattan a fog felszínéről, anélkül, hogy a fogzománcot károsítanánk. A fogkő eltávolítása közben vízsugár hűti a fogakat.
Ezt követi a fogak felszínének simára polírozása, melynek hatására a fogak színe több árnyalatot is világosodnak, csillogóbbá válnak és ellenállóbak lesznek a lepedékkel, baktériumokkal szemben. A polírozás során használt paszta védőréteget képez a fogak felszínén, amely hosszú ideig garantálja a fogak épségét.

ESZTÉTIKUS TÖMÉS

A régi amalgám típusú tömésekkel szemben az esztétikus tömésekkel nemcsak a fogak eredeti alakja és színe állítható vissza, hanem kizárható a fogak melletti szuvasodás is. Az anyag megkeményedése után a tömés azonnal terhelhető, használható. Tudjon meg többet a garanciáról, kattintson ide!

Szeretné régi amalgám töméseit esztétikusra cserélni?

Az amalgám tömések cseréjét általában akkor javasolják a fogorvosok, ha mellette másodlagos szuvasodás fedezhető fel. Sajnos azonban a régi tömések magas higanytartalma akár véglegesen elszínezheti a fogakat, hosszú idő után akár a szomszédos fogat is, ezért érdemes esztétikai megfontolásból is kicseréltetni a régi töméseket.

    Jelentkezzen be most a +36 70 381 5871 vagy +36 70 595 5524 számok valamelyikén, vagy kérjen visszahívást tőlünk online az alábbi adatok kitöltésével.


    KapcsolatfelvételHírlevélküldésKülönleges akció, ajanlat küldése

    Az adatvédelmi nyilatkozat itt ​olvasható.