Nyitva: H-Cs: 8:00-20:00, P: 8:00-19:00, Szo: változó

Fogtechnika

Az Egressy Dental fogorvosai már több, mint 20 éve dolgoznak a rendelő fölött lévő fogtechnikai laborunk munkatársaival a pácienseink legnagyobb megelégedésére. Sajnos a fogászati rendelők többsége külső fogászati laborba küldi a munkát, pedig a praxislaborokban készülő protetikai munkák minősége sokkal magasabb. Ennek az okait gyűjtöttük össze.

A SAJÁT FOGTECHNIKA NÉLKÜL MŰKÖDŐ FOGÁSZATOK HÁTRÁNYAI

Különálló fogászatok esetében a fogorvos egy fogtechnikába küldi el a lenyomatokat, ahol rövid leírás (egy fogszín, és a fogpótlás típusa) után a fogtechnikus „vakon” készíti el a protetikai munkát, vagyis a pácienssel nem találkoznak, nem látják a fogsorát élőben, a mosolyát, a harapását. Ez persze nem jelenti azt, hogy lenyomat és minta alapján ne lehetne jó munkát végezni, de mindenképpen pluszt jelent a személyes találkozó az elkészült protetikai munkák minősége tekintetében.

Bár a protetikai munkák elvégzése komoly csapatmunkát igényelne a fogorvos és a fogtechnikus között, általánosan a „csapattársak” mégsem ismerik egymást, ami a minőség rovására megy.

A SAJÁT FOGTECHNIKÁVAL
MŰKÖDŐ FOGÁSZATOK ELŐNYEI

A fogorvos társadalom közös álláspontja, ami a páciensek hatalmas megelégedettségére is szolgál, hogy a fogászat akkor tud igazán hatékonyan működni, ha egy helyszínen van a fogtechnikai laborral. Ilyenkor lehetőség van arra, hogy a fogtechnikus a protetikai konzultáció kezdeteitől jelen legyen a páciensekkel folytatott megbeszéléseken, részletesen elmondhassa a különböző technikákat, és a fogorvossal együtt készíthessék el a kezelési tervet, ahol mind orvosszakmai, mind fogtechnikai szempontokat is figyelembe vesznek (allergia, a fogsor állása, stb.).​​

A fogtechnikai munkák elkészítése során a fogtechnikusoknak hatalmas előnyt jelent, ha a páciens mosolyát, harapását élőben is látják a munka megkezdése előtt. Így, mind a forma, mind a szín tekintetében sokkal több információval rendelkeznek, és a végeredmény egy sokkal természetesebb, a páciens szájába jobban illeszkedő fogpótlás lesz.

A praxislabor további előnye, hogy ha a fogpróba során kiderül, hogy valami miatt mégis esztétikai, funkcióbeli eltérés van, akkor a páciensek a rendelőben megvárhatják bizonyos munkák elkészülését, javítást, korrigálást és nem kell új időpontot foglalniuk. Ilyen munkák többek között a hosszútávú, laborban készülő ideiglenes koronák, pótlások, alábélelések.

A fogpótlások tökéletes elkészítéséhez több szakemberre van szükség, mind az orvosra, mind a fogtechnikusokra. Ha ők egy jó csapatot tudnak alkotni, úgy az a fogpótlások természetességén, minőségén is meg fog látszódni. Ezt igazolják az elmúlt másfél évtizedben elért eredményeink is.

Egyik kedves páciensünk véleménye a munkánkról:

​”Nagyon jó érzés volt ide járni, Judit doktornő csodás érzékkel megáldott szakember. Kétszer adott injekciót úgy, hogy meg sem éreztem. Alapos, kedves, gondoskodó volt minden alkalommal. Ajánlani fogom másnak is. Köszönöm!

Utószó: A fogtechnikus hölgynek is köszönöm, hogy annyi odafigyeléssel választotta ki a színt, és a koronám csodálatosan sikerült!”

HA TÖKÉLETES FOGPÓTLÁSOKAT SZERETNE VÁLASSZA AZ EGRESSY DENTAL CSAPATÁT!