Nyitva: H-Cs: 8:00-20:00, P: 8:00-19:00, Szo: változó

Porcelán héj vagy fogszabályozás? Akár mindkettő?

Fogászati héjA porcelán héjak és a fogszabályozás külön-külön vagy együtt is alkalmazható kezelések, melyek jelentős mértékben képesek javítani a mosolyod, és egy életre szóló esztétikai változást eredményeznek!

Fogaink külleme sokféleképpen eltérhet az áhítottól. Túl sárgák? Előre kiállnak? Hézagok vannak közöttük? Túl kicsik, keszekuszák, letöredezettek? Van megoldás!

Szabályos fogakat kerámia héjakkal – gyors megoldás, de kompromisszumokkal

A fogászati héjak vékony kerámia lemezek, amit fogtechnikus készít el, a kész munkát pedig a fogaink külső felszínére ragasztja. Héjak segítségével gyönyörű, hollywoodi mosolyokat lehet varázsolni, ráadásul a páciens megválaszthatja a fogszínt, és bizonyos keretek között dönthet a fogak méretéről, formájáról is. Héjak segítségével kisebb tengelyállásbeli problémák is kezelhetőek, bár ez már inkább a fogszabályozáshoz tartozó terület. A héjakkal való munka valójában mosolyszobrászat, amellyel igazán szép eredményeket lehet elérni. Mindezt ráadásul nagyjából két hét leforgása alatt, amely vonzó alternatívává teszi a köztudottan időigényes fogszabályozással szemben.

Mindennek azonban ára van.

A héjakhoz ugyanis a páciens saját foganyagából szükséges lecsiszolni egy réteget. Ez ugyan egy igen vékony réteg, ahhoz azonban elegendő, hogy a páciensnek innentől kezdve egész életében héjakat, vagy koronákat kelljen viselnie. Mivel héjak jellemzően fiatalabb életkorban készülnek a páciensek számára, számolni lehet azzal, hogy egy élet alatt 2-3 alkalommal cserélni kell a teljes szettet.

Szabályos fogak fogszabályzóval – időigényes, de biztonságos, és –ha jól csináljuk- örök

A fogszabályozás egészen más természetű kezelés. Első ránézésre a héjak tűnhetnek a komplexebb megoldásnak, hiszen míg héjakkal valamelyest lehetséges a fogakat „szabályozni”, fordított esetben a fogszabályozóval nem tudunk a fogak méretén és formáján változtatni.

Felmerülhet tehát a kérdés: Miért is válasszam a fogszabályzót, amikor héjakkal gyorsabban is elérhetem ugyanazt az eredményt?

  1. A fogszabályozás nem okoz visszafordíthatatlan foganyag-vesztést.
  2. A fogszabályozóval nem csupán esztétikai, de funkcionális problémák is kezelhetők.
  3. A megfelelő odafigyelés mellett a szép végeredmény mindaddig velünk marad, amíg a fogaink.
  4. Már elérhetők kényelmes, láthatatlan megoldások is, így a kezelések minden eddiginél diszkrétebben és kellemesebben zajlanak le.

Láthatatlan fogszabályzásSzabályos fogak fogszabályozóval és kerámia héjakkal kombinálva – talán a legjobb megoldás

A két módszer nem csupán alternatíva, hanem egymás kiegészítői is lehetnek. A fogszabályozás előkészíti, kedvezőbb pozícióba hozza a fogsort, a porcelán héjak pedig tökéletesítik a fogak esztétikáját.

Melyiket válasszam tehát?

Mind a héjak, mind a fogszabályozók lélegzetelállító módon átalakíthatják a mosolyodat, arcod karakterét. Fontos azonban, hogy tisztában legyél mindkét eljárás előnyeivel, hátrányaival, lehetőségeivel és korlátaival, hogy a lehető legjobb döntést hozhasd meg a szükséges kezelésről. Mivel minden eset más, ezért egyedi kezelési megfontolást igényel.
Mondd el fogorvosodnak, hogy mi az, ami zavar és egy egyedi, mindenre kiterjedő komplett kezelési tervet kapsz.