Nyitva: H-Cs: 8:00-20:00, P: 8:00-19:00, Szo: változó

Meg lehet menteni a mozgó fogat?

Baleset vagy betegség következtében mozogni kezdtek a fogai? Ne törődjön bele az elvesztésükbe! A fog tisztításával és stabilizációjával még megmenthetőek az elgyengült fogak.

A fogágybetegség lassan végez „áldozataival”: az évekig tünetmentesnek hitt fogak kilazulhatnak és mozogni kezdhetnek. A kitágult fogíny és fog közé egyre több baktérium telepedik meg, tovább rontva a helyzetet. Fogászati beavatkozás nélkül az íny elsorvad, és a mozgó fogak végleg búcsút mondanak a meggyengült ínynek. Pedig ennek nem kellene így lennie! A fogak stabilitása sok esetben visszanyerhető. A fog mozgásának és a fogat tartó csontágy állapotától függően több lehetőség is van a megmentésükre.

Mozgó fog megmentése
A kezelés egy teljekörű fogtisztító kezeléssel kezdődik. Az évek során lerakódott fogkövet nemcsak a fogról, hanem a fog és az íny közti területről is el kell távolítani. Amennyiben szükséges, a fogak mellett kialakuló tasakok is ki kell tisztítani. Csak a teljesen megtisztított, baktériummentes területen szabad belevágni a fog rögzítésébe.

A fog sínezésekor egy üvegszálas szalag kerül az összekötni kívánt fogak belső felszínére, ezt egy folyékony tömőanyaggal vékony rétegben rögzíteni kell. Az így stabilizált fog helyzete rögzül, lehetőséget adva az addig szabadon mozgó gyökér körüli csontágy önregenerációjára. A gyógyulási idő egyénfüggő, de általában néhány hónap-fél év alatt rögzülnek a fogak. Amennyiben sínezéssel mégsem sikerül orvosolni a problémát, a csontpótlás még sikerrel járhat.

A parodontológiai kezelés nagy türelmet igénylő beavatkozás, előfordul, hogy a műtétet hetekig tartó kezeléssorozat előzi meg. Azonban a mozgó, már-már reménytelennek tűnő fogak rögzülnek, és fenntartó kezelés segítségével, még hosszú ideig megmaradnak.

Mozgó fog problémája van? Írjon nekünk!
    KapcsolatfelvételHírlevélküldésKülönleges akció, ajanlat küldése
    Az űrlap elküldésével elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot.
    Az adatvédelmi nyilatkozat itt ​olvasható.