Nyitva: H-Cs: 8:00-20:00, P: 8:00-19:00, Szo: változó

Kérdések és válaszok a rögzített fix fogsorról

Ön is szeretné lecserélni hagyományos kivehető fogsorát egy rögzített fix protézisre? Nem tudja, miben más a fix fogsor, mint a hagyományos kivehető fogpótlások? Kérdései vannak a fogászati kezeléssel kapcsolatban? Összegyűjtöttük a leggyakrabban feltett kérdéseket és válaszokat a fix fogsorról.

A műfogsort viselők nagy százaléka szeretne megszabadulni a protézissel járó kellemetlenségektől, amihez a rögzített fix fogsor remek alternatívát nyújt. Mint minden ismeretlen beavatkozás, ez is sok kérdésre ad okot: hogyan zajlik a kezelés, meddig tart a műtét, mikor lehet használni az új fogsort? Segítünk megválaszolni a leggyakrabban ismételt kérdéseket és válaszokat, hogy jobban megismerhesse a fix fogsor kezelést.

Gyakori kérdések és válaszok a fix fogsorról:

Mi az a fix fogsor?
A rögzített protézis egy pattentokkal, implantátumokhoz rögzített fogsor, ami sokkal magasabb komfortérzetet biztosít rágás közben, mint egy hagyományos fogsor.

Milyen előnyei vannak a rögzített fogsornak?
A fix fogsor biztosítja azt a kényelmet, amit a műfogsorrögzítők nem tudnak: biztos rágás, felszabadult nevetés. A fogsor önmagában nem mobilis, csak a viselője által, begyakorlott mozdulatsorral eltávolítható. Az erősebb kapcsolat miatt a fogsor mérete jelentősen csökkenthető. A szájpadlás felöli rész eltávolítható, ami komfortosabb íz és formaérzékelést tesz lehetővé, megkönnyíti a beszédet, alul pedig a nyelv felöli rész csökkentése hozzájárul a komfortérzet növekedéséhez.

Mi a különbség a mini implantátummal és a hagyományos implantátummal rögzített fogsor között?
A mini implantátumok kisebbek és keskenyebben a klasszikus implantátumoknál, így az elvékonyodott, sorvadt csontba is behelyezhetőek, ahol amúgy nem lehetne a hagyományos fogbeültetést kivitelezni. Használatával elkerülhető a csontpótlás. Mini implantátumoknál a legtöbb esetben ínyen keresztül behelyezhetőek az állcsontba, így nincs szükség feltárásra és sebvarrásra, nincs fájdalom és duzzanat sem!

Ugyanolyan stabil marad a fogsor a mini implantátumon, mint a hagyományos implantátumon?
Igen. A mini implantátumra rögzített fogsor sem billeg, sem mozog.

Hogyan zajlik a beavatkozás?
A kezelés során alulra 2 db, felülre 4 db implantátum kerül beültetésre, amelyek a fogsor elmozdulását patentes rögzítő elemek segítségével tökéletesen megakadályozzák.

Mennyi ideig tart a beavatkozás?
Az implantálás ideje függ a beültetett implantátumok számától, de általában fél óráig tart a műtét.

Fáj az implantálás?
A fogbeültetés helyi érzéstelenítésben, fájdalommentesen történik. Mini implantátumok esetén a beavatkozás az ínyen keresztül történik. Mivel nincs feltárás, így nem szükséges varrni sem, ezért a gyógyulás is gyorsabban történik.

Kell-e változtatni a régi fogsoron ahhoz, hogy megfeleljen az új implantátumokhoz?
Igen. A tűimplantátumok fejei a fogsorban elhelyezett fémházba illeszkednek. Ezt az átalakítást szakképzett fogtechnikus mestereink díjmentesen elvégzik Önnek. Felső fogsornál a tűimplantátumos megoldás lehetővé teszi, hogy a protézis szájpadi része nagy részben eltávolítható legyen, így kényelmesebb viselést tesz lehetővé, valamint jelentősen javul a hő és íz érzékelés is.

Szükséges-e új fogsort készíttetni?
Egy kis átalakítással előfordulhat, hogy használható a már meglévő fogsor, ugyanakkor az is lehetséges, hogy új protézist kell készíttetetni, amennyiben a régi pótlás nem használható. Az új fogsor elkészítése házon belül, saját laborban történik – akár a műtét napján.

Mennyi idő után lehet használni a fix fogsort?
A fix fogsort akár már aznap lehet használni. Az előre elkészített fogsort a gyógyulási idő alatt egy rugalmas anyaggal rögzítik. A gyógyulási idő eltelte után (1-2 hónap) lehet használni a patenttal ellátott fix fogsort.

Kérdése van a fix fogsorról? Kérjen időpontot konzultációra!

    KapcsolatfelvételHírlevélküldésKülönleges akció, ajanlat küldése

    Az adatvédelmi nyilatkozat itt ​olvasható.