Nyitva: H-Cs: 8:00-20:00, P: 8:00-19:00, Szo: változó

Előtte-utána: Komplex rehabilitáció

Róbert tavaly kért időpontot Dr. Varga Péterhez: extrém módon kopott fogai, illetve mélyharapása megkeserítette életét. Milyen kezelésekkel sikerült teljesen orvosolni a problémát?

Róbert komoly döntésre szánt el magát tavaly szeptemberben, belevágott egy több hónapig tartó kezeléssorozatba. Páciensünk fogai extrém módon lekoptak mélyharapása miatt, amelyet a szükséges töméscserék és pótlások mellett harapásemeléssel is korrigálni kellett. A komplex rehabilitáció egészen december végéig tartott. Kezelőorvosa Dr. Varga Péter fogorvos volt, aki a fémmentes esztétikus koronák és hidak készítésére specializálódott.

Harapásemelés fokozatosan

Róbert erősen abradált fogai az állkapocs-ízület károsodásához vezetettek. Elsőként vissza kellett állítani a harapási magasságot az eredeti, azaz a fogkopás előtti értékre. Ezt nem lehetett egyetlen ütemben véghezvinni, hiszen a hirtelen visszaállított harapásemelés kényelmetlen és szokatlan lenne a betegnek és az állkapocsnak egyaránt.

Róbert harapását több lépcsőben emeltük, minden alkalommal cserélve a harapásvédő sín vastagságát. Amikor a harapása beállt, és megszokta az új méretet, lehetett folytatni a kezeléseket a szükséges fogpótlássokkal.

Cirkon vagy fémkerámia? Mindkettő!

A sérült fogak egy részét gyökérkezelni, valamint csapozni kellett, mert a fogak koronai részei olyan mértékben sérültek, hogy azokat nem lehetett töméssel vagy egyszerű koronával helyreállítani.

Róbert front fogaira cirkónium koronák készültek, mert fényáteresztő képességüknek köszönhetően felveszik a fog eredeti színét, szinte megkülönböztethetetlenek az eredeti fogtól. A hátsó fogakra, ahol kevésbé fontos az esztétikum, fém-kerámiát választott.

Róbert mosolya 4 hónap alatt tökéletesen megújult, élethű fogpótlásainak hála újra önbizalommal telve mosolyoghat.

Fogrehabilitációra lenne szüksége?

    Jelentkezzen be most a +36 70 381 5871 vagy +36 70 595 5524 számok valamelyikén, vagy kérjen visszahívást tőlünk online az alábbi adatok kitöltésével.


    KapcsolatfelvételHírlevélküldésKülönleges akció, ajanlat küldése

    Az adatvédelmi nyilatkozat itt ​olvasható.