Nyitva: H-Cs: 8:00-20:00, P: 8:00-19:00, Szo: változó

Előtte-utána: Élpótlás direkt héjjal

Rebeka tavaly télen érkezett a rendelőnkbe: korábban máshol készített élpótlása elszíneződött. Természetes megoldást szeretett volna, ezért fordult Dr. Varga Péterhez és a direkt héj kezeléshez.

Hogyan zajlik a mosolyszépítés egy ülésben? Megmutatjuk!

Rebeka 2014 telén kereste fel zuglói fogászati rendelőnket. Fiatal páciensünket zavarta első fogának elszíneződése, és a sem színben, sem formában nem illeszkedő élpótlása, ezért azonnali és hatékony megoldást keresett problémájára. Dr. Varga Péter fogorvos ebben az esetben a direkt héj kezelést javasolta, amely egyszerre jelentett megoldást a fog elszíneződésére és a korábban letörött részének pótlására.

Mikor van szükség élpótlásra?
A száj front részén elhelyezkedő fogak a legsérülékenyebbek, akár egy pohár koccanása közben is letörhetnek. Ezek azonnali kezelése – ha szükséges, pótlása – nagyon fontos, mert a fog el is halhat. Az elülső fogak sérülése rendkívül feltűnő, ezért esztétikai okokból is érdemes kezeltetni. Amennyiben csak a zománc sérül minimális mértékben, polírozással gyógyítható. Súlyosabb fogsérülés esetén élpótlás, direkt- vagy porcelán héj alkalmazása javasolt.

Rebeka fogát kiváló minőségű, speciálisan erre a célra kifejlesztett tömőanyagokkal építette fel Dr. Varga Péter. Egy esztétikus, fehér, élethű élpótláshoz/direkt héjhoz utánozni kell a fogak természetes felépítését, ehhez különböző színű és fényáteresztő képességű rétegeket kell egyedileg egymásra rétegezni.

A kezelés a fog tisztításával és előkészítésével, illetve a megfelelő tömőanyag-színek kiválasztásával kezdődött. Az anyagok rétegezési technikával kerültek a fogfelszínre, oly módon, hogy az egyes anyagszíneket a fogorvos váltakozva alkalmazta. Az elkészült direkt héjat a kidolgozás után Dr. Varga Péter fényesre polírozta, hogy az tökéletesen élethű legyen.

Rebeka elégedetten távozott a rendelőből ismét egyenletes és fehér mosolyával.

Rebeka vélemény?

Szeretne többet megtudni az élpótlásról? Kérjen időpontot kezelésre: